Hirdetés
      • Lehetséges mikrodermabráziós kezelést kapni TB-alapon?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Érdeklődni szeretnék, hogy lehetséges-e mikrodermabráziós kezelést kapni TB-alapon? Régi foltok, hegek vannak az arcomon és a karomon, valamint friss sebek is vannak (acne-k, amikből a megjelenésük napján is azonnal véres genny fakad és lassan gyógyulnak). Hogy mitől ilyen csúf a bőröm évek óta, nem tudni, annál tovább nem jutottam egyik szakrendelésen sem, hogy "valahol gyulladás van", de a góckutatás eredményei sem hoztak megoldást, a leleteim szinte kifogástalanok. A papírokat nézve elmondható, hogy minden rendben, de ha rám is nézne valaki, akkor nem lehetne ezt nyugodt szívvel kimondani, ezért gondolkoztam el azon, hogy most, amíg még nem túl erős az UV-sugárzás, hámlasztó kezelést igénybe vennék. Nyár elején a nőgyógyászom Diane35-öt írt fel, de annak szedése nem hozott eredményt 4 hónap alatt, utána mostanáig abba kellett hagynom a fogamzásgátló szedését, mert PCOS-re vizsgált az endokrinológus, de - szerencsére - az is negatív lett. Érdemes lehet még kifejezetten belgyógyászati kivizsgálásra elmenni vagy ott is csak vérvételre küldenének el?

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a pattanás témában

        Tisztelt Kérdező! Mikrodermabráziós kezelés nincs TB támogatásra, sajnos semmilyen heg eltávolító kezelés sincs TB-re.Nem írt arról, hogy milyen kezeléseket kapott az acnes panaszokra ezidáig, de én a további kivizsgálások helyett inkább kezelést javasolnék, ha nagyon tünetes valószinűleg szájon át szedett antibiotikum vagy isotretinoid therápia beállítása lenne a legmegfelelőbb. Mivel az eddigi kivizsgálások negatív eredménnyel zárultak, nagy valószínűséggel alkati tényezők állhatnak a háttérben.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus Itt kérdezhet

        Dr. Tóth Gyöngyi

        Kérdés: 2012. január 26., 22:59; Megválaszolva: 2012. január 28., 14:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: