• ekcéma vagy gomba?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisbabám 5 hónapja született, a mai napig anyatejes. Sajnos őt sem kerülte el a szájpenész, amin igen nehezen jutottunk túl. 1 hónap kellett a gyógyulásához, először boraxos ecsetelő nem segített, majd a piaktonin segített a gomba megszüntetésében. Szoptatás közben többször előfordult, hogy a fogínyével megtépte a mellbimbóm és felsebesítette azt. Ekkor kezdtem elváltozásokat felfedezni a mellemen. Ahol a baba felső ajka érintkezik a mellemmel, ott a bőr kipirosodott és hámlott. Kentem magam boraxal és piaktoninnal is, de nekem nem használt és csípett is. Bőrgyógyász felírt travocort krémet ami szépen elmulasztotta, de a háziorvos nem engedte a szteroid miatt, mert jó táptalaj a szájpenésznek. Canestent javasolt, amit 3 napig használtam, de még rosszabb lett a helyzet. Tanácstalan vagyok, a szoptatást nem szeretném abbahagyni, remélem van rá valami megoldás. Már a sírás kerülget szoptatás alatt folyamatosan fáj a mellem, vörös, ödémás, hámlik róla a bőr, olyan "térképes". Szoptatás után viszket is. Azt sem tudom hova fordulhatnék ezután! A választ előre is köszönöm!

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a bőrelváltozás témában

        Tisztelt Kérdező! Panaszai hátterében ekzéma állhat, ezért Canasten krém használatát nem javaslom. A travocort krém ideális erre a panaszra, mert egy kombinált készítmény a szteroid gyulladáscsökkentő hatása mellett van egy gombaellenes hatása, mely megelőzi annak elszaporodását. Nyugodtan használja és szoptasson tovább, csak hagyja rajta ameddig tudja pl. estére és szoptatás előtt mossa le a krémet.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus Itt kérdezhet

        Dr. Tóth Gyöngyi
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 22., 20:55; Megválaszolva: 2012. január 24., 17:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: