• Mi lehet a baj? 10 panasz/észrevétel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor! Több észrevételem/panaszom lenne: 1. Hullik a hajam és a szemöldököm már legalább 2 éve, de lehet több. Mikor jobban, mikor kevésbé. Naponta mosom a hajam, mert gyorsan és nagyon zsírosodik, illetve a második napon már nagyon szokott viszketni is a tarkómnál. Egyébként nem látszik, hogy kevesebb hajam lenne, barátnőm még dicsér is, hogy sűrű. 2. Van rossz fogam. Egy bal oldalt alul, utolsó előtti rágó, lyukas, most lesz megcsináltatva. Bal oldalt felül bölcsességfog lyukas, plusz oldalra nőtt ki, tehát félreáll, szokott tompán nyomasztóan fájni is. Jobb oldalt felül szintén bölcsességfog félreáll, néha nyomasztóan fáj, ki kellett miatta húzni kettővel előtte egy fogam. 3. A mellemnél bal oldalt érzem a nyirokcsomót, ami egészen közel van a bőrömhöz (tehát nincs mélyen), a bimbó mellett, a hónalj fele. Fél borsószem nagyságú, nem túlságosan kötött és nem túl kemény. De érzékeny. Sőt, láthatóan más a bal bimbó körül a forma mint a jobbnál. A jobb bimbó lapos, a bal pedig olyan csúcsos, picit hasonlít a kövér emberekéhez. Ez a bal nyirokcsomó érzékeny erősebb nyomásra (ha mondjuk ráfekszem). A jobb combhajlatban is a lágyéknál kitapintható a nyirokcsomóm, néha kicsit fáj. Ezek a tünetek már jelentkeztek úgy 4 éve, teljesen nem múltak el, most újra erősebbek. 5. Manduláim megvannak. 6. Van a penis-emen egy nagyobb folt és pár kisebb. 5-6 éve emlékszek, hogy biztos ott van, mikor észrevettem, már volt nemi kapcsolatom előtte. Kép megy róla. 7. Van a bal nagylábujjamon bütyök, örökölt és piros szokott lenni, de nem fáj. 8. Van hátul a derekamon a fenekem felett egy tenyérnyi sötétebb, barna folt, amin a szőrzet is erősebb. 9. Allergiás vagyok kb 8 éves koromtól, de erre figyelek. Eddig beteges voltam, mindig megfáztam telente többször is, az elmúlt két évben kutya bajom ezen kívül. 10. Fejem gyakran erősen fáj, ha front jön. 3 6 7 8 10 Ezen pontokban taglalt problémákkal érdekelne legjobban tanácsa, mitől lehet, miért, veszélyes, mivel nem kell foglalkozni

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrelváltozás témában

        Tisztelt Kérdező! A felsorolt prublémákból több nem bőrgyógyászati jellegű. 3. nem valószínű, hogy nyirokcsomó, hanem bőr alatt ki cysta, ami teljesen jóindulatú, de egy vizsgálat esetleg ultrahang szükséges lenne. 6. a folt nem veszélyes, amennyiben nem okoz panaszt nem növekszik nem szükséges vele foglalkozni 7.a bütyök megoldása ortopédiai sebészetre tartozik 8. egy Becker naevus látható a derekánál, teljesen jóindulatú nincs vele teendő


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. január 17., 00:23; Megválaszolva: 2012. január 19., 18:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 13 éves fiam visszatérő fejbőr problémái miatt fordulok Önhöz. Kb. szeptember óta küzdünk kisfiam fejbőr korpája, gombás fertőzése miatt. Kezdetben mechanikus megoldást választottunk, olajozás, vakarás. Októberben...
        Tiszelt Doktor Úr/Nő, Körülbelül 14-15 éves korom óta (a menstruációm 10 évesen jött meg) küzdök hajritkulással. Nem látszik ki a fejbőröm, de a copfom átmérője nem több, mint 4cm, míg gyermekkoromban eszméletlen mennyiségű volt és...
        Tisztelt Doktornő! A tegnapi kérdésemnél a diagnózist nem írtam meg, most csatolva pótolom. Köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Rózsa Diagnózis: D4850
        Szép napot. Az lenne a panaszom, hogy a makkom felső részén a perem felett van egy piros folt ami már kb. 4-5 hónapja jelen van. Nem viszket, nem érzékeny. Nemi aktusom még sosem volt. Maszturbációnál sosem használtam semmiféle külső anyagot....
        Tisztelt Doktornő! Szíveskedjen elemezni az általam megküldött és számomra érthetővé tenni a csatolmányban szereplő szövettani eredményt! Súlyos-e, veszélyes e ez az elváltozás. Megjegyezni kívánom hogy 2017.03. hóban a jobb oldali...
        Tisztelt Doktornő/ Doktorúr Kérdésem lenne azzal kapcsolatban,hogy egy lipoma alakult ki a hátamon már évekkel ezelőtt amivel nem igazán törődtem mivel semmi panaszt nem okozott.Az elmult pár napban viszont rendszeresen fáj és véres gennyes...
        Üdv! Vízhólyag van a nagylábujjaim körme alatt a lábujjammal párhuzamosan amely a több mint a fél körmömet érinti 1 hete tart. És 2 napja kiszurom kinyomom és fertőtlenítem. De nem tudom zárt cipőt viselni, nagy nyomás érzek benne és a...
        Jó estét kívánok! A talpamon és a tenyeremen apró viszkető hólyagok vannak, vakarás által kifakad, és lehámlik a kemény bőr. Mire meggyógyul, újra megjelennek az apró hólyagocskák és kezdődik minden előlről. Csak érzékeny bőrre...
        Üdvözlöm! Pár napja/hete egy olyan dologgal szenvedek amit nem tudok hova tenni. Az alsó ajkam (változóan) fáj, picit mintha zsibbadna, illetve hámlik. Nem cserepes, és nem is vérzik, csak kis darabokban bentről kifele leválik az ajkamról a...
        Tisztelt Doktor ur/Doktorno! Végleges (IPL,SHR vagy lezeres) szortelenitesen gondolkodom,viszont 2018 szeptembereben papillaris carcinoma miatt a pajzsmirigyem egyik lebenyet eltavolitottak. azota a daganat kiujulasa/tovabb terjedese nem all fenn. Semmilyen...