• Hormonzavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő. A párom 24 éves 160 cm magas átlagos testalkatú hölgy. 5 évig szedett fogamzásgátló tablettát, amit 2 éve hagyott abba. A tabletta abbahagyása után gyulladt pattanások jöttek ki az arcán, amiket sikertelen felületi kezelések sorozata után sem tudtunk eltávolítani. Ezután elmentünk bőrgyógyászhoz, aki antibiotikumos kezelést javasolt, de sajnos ez szintén hatástalannak bizonyulni látszik. A "b" verzió egy fél éves gyógyszeres kúra lenne, ami nagyon kellemetlen mellékhatásokkal járhat terhesség esetén akár évekkel a szedés után is. A kérdésünk az lenne, hogy létezik e valamilyen alternatív kezelés a problémára, vagy csak a veszélyes fél éves gyógyszeres kezelés segíthet? Köszönettel P.A.

        Dr. Gál Mónika válasza a pattanás témában

        Kedves Kérdező! A pattanásbetegség kezelésének "nagyágyúját" jelenti a szájon át szedendő isotretinoin kezelés. Időtartamát a beteg testsúlya határozza meg. Az összesen beszedendő adag 120 mg szorozva a testtömeg kilogramokkal (pl. 50 kgx120mg= 6000mg, ami napi 30 mg szedése esetén valóban 6-7 hónapot jelent), mellékhatásai viszont a megfelelő alkalmazás mellett elhanyagolhatóak. Terhesség tervezésére nem éveket, hanem hónapokat kell várni a kúra befejezését követően. Azt, hogy valóban indokolt-e a kezelő bőrgyógyász szakorvosnak kell megítélnie.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 19., 18:31; Megválaszolva: 2011. december 20., 14:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés