• Ijesztő csomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. két hónappal ezelőtt vettem észre egy kis csomót a bal oldali combhajlatomnál, közvetlenül a szeméremajkam mellett-mögött,a hüvelynyílással egy vonalban, de attól balra, a hajlatban. Olyan fél-egy cm átmérőjű lehet, a bőr alatt van, legalábbis úgy érzem. Nem kötött, el tudom kicsit mozdítani, de néha egy kicsi szúrást érzek benne egy ponton, ha megnyomódik. A fehérnemű és a nadrág néha megnyomja és arra kicsit érzékeny. Rendszeresen szőrtelenítem azt a területet, lehet esetleg attól a göb? Vagy egy gyulladás? Fölötte a bőr nem pirosabb, nincs seb, más semmit nem látok, leszámítva a piros pöttyöket, a szőrtelenítéstől. Második gyermekem születése után fél évvel (tehát idén júliusban) voltam nőgyógyászati szűrésen, minden rendben volt. Azt szeretném tudni, mi lehet az, és hogy ezzel kell-e tenni valamit, vagy majd magától elmúlik? És ha kell, inkább nőgyógyász, vagy sebész lássa először? Elég kellemetlen helyen van, bizonytalan vagyok, hogy hová forduljak vele. Igazság szerint egy kicsit (illetve inkább nagyon) tartok is attól, mi lehet ott... Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a csomó témában

        Tisztelt Kérdező! A legvalószínűbb, hogy egy megnagyobbodott nyirokcsomó. A szőrtelenítés miatt ez nem is meglepő. Jelenleg teendője nincs, átmenetileg a szőrtelenítés más módját válassza. Amennyiben a nyirokcsomó nő vagy fájdalmassá válik legyen egy lágyrészultrahang.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 14., 09:26; Megválaszolva: 2011. december 18., 15:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés