• bőrproblémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 27 éves fiatal nő vagyok. Az elmúlt 2 évben 3 komolyabb betegségem is volt - a kivizsgálások ellenére kiváltó ok nélkül (több hétig tartó hányás-hasmenés, majd reflux; később arcüreg és egyéb rostasejt gyulladás, melyet műtéti úton lehetett csak megszüntetni; most ősszel pedig csomókban kezdett el hullani a hajam, valamint vérszegény vagyok). Ezek mellett évi 2-3 légúti fertőzés; és visszatérő bőrproblémáim is vannak, és a sok betegség mellett már nem "merem" ezekkel zaklatni a háziorvost. A kérdésem abban merül ki, hogy a következők miatt érdemes-e mégis felkeresnem őt, ill bőrgyógyászt; valamint a hajhullásommal lehet-e összefüggés, vagy a fent leírt 3 féle betegséggel? 1.A mostani őszi-téli időszak a harmadik, hogy időnként mindkét kezem hüvelykujja és az alatti párnás rész és a csuklóim áttetszővé válnak; az egész érhálózat erősen átüt rajta. Ez pár napig így van, majd elmúlik, visszatér stb. Melegítés, forró fürdő hatására nem javul; magától múlik el. 2. Az orrom körül enyhe pirosság van (ez állandó), ami délutánra általában felerősödik, kiterjed az orcákra. Az elmúlt hetekben annyira zavaró lett, hogy két féle alapozóval kell, hogy lekenjem. Kicsit az orrnyergem és a szemöldök közti rész is piros, néha az állam is. Vettem krémet, ami rosaceára jó, bár nem tudom, hogy ez az-e egyáltalán. Közvetelenül az arcbőr bekenése után láthatóan visszahúzódik a pirosság, pár órán belül azonban múlik a hatás. A dekoltázsomon piros foltok és dudorok is megjelentek nyáron, az ősz beálltával nagyjából visszavonultak. 3.S szemölcs szerű kiütések jönnek ki a karomon, combomon, kézujjaimon. azt észrevettem, hogy ez akkor jelentkezik, mikor nagyon stresszes vagyok. Nem viszketnek, és maguktól elmúlnak. van, mikor csak egy-kettő, máskor akár 10 db is van a különböző testtájaimon. A levelem elején leírt 3 betegség ugyancsak stresszes időszakban alakult ki. Köszönettel várom válaszát!

        Dr. Bodnár Edina válasza a bőrelváltozás témában

        Forduljon személyesen bőrgyógyászhoz ezekkel a problémákkal, mert csak részletes kivizsgálással lehet kideríteni a bőrtünetek kiváltó okait.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 07., 23:11; Megválaszolva: 2011. december 10., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés