• Fogamzásgátló és pattanások

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem! 12 éves korom óta küszködök a pattanásaimmal, 18 évesen a bőrgyógyászom Roaccutant írt fel, amit 8 hónapig szedtem. A bőröm ezen időszak alatt nagyon szép lett, a pattanások miatt kialakult foltok is szép lassan eltűntek az arcomról. Ezután abbahagytam a szedését, mivel eléggé étvágytalan lettem tőle, és a környezetemben amúgy is mindenki ellenezte, hogy ezt a gyógyszert szedjem a bőrömre (a tájékoztatóban írt elég durva mellékhatások miatt.) Egy idő után újra előjöttek a pattanások, de sokkal kisebb mértékben, mint előtte. Nemrég romlott a helyzet, ezért (meg fogamzásgátlási célokból is) elmentem a nőgyógyászhoz, aki Dienille tablettát írt fel. 3 hónapja szedem, a bőrömnek javulni a kellett volna a tájékoztató szerint, de azóta is rosszabb, sőt, folyamatosan duzzadt, piros csomók jelennek meg az arcomon, nyakamon. Félek, hogy ezeknek sokáig nyoma marad. Ön szerint ajánlott egy újabb Roaccutan-kúra? Vagy várjak még, míg a fogamzásgátló esetleg kifejti jótékony hatását a bőrömre? (3-6 hónapot írtak) Esetleg cseréljem le a fogamzásgátlómat? Előre is köszönöm a választ: Luca

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pattanás témában

        Kedves Kérdező! Nem biztos, hogy azonnal a Roaccutant kellene alkalmazni. Volt-e például góckutatás, hormonvizsgálat? Adtak-e szájon át antibiotikumot? Érdemes még ezeket végigjárni, illetve átváltani Yadine-ra.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 07., 16:01; Megválaszolva: 2011. december 08., 13:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés