• Repedt köröm

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő úr! Gyerekkorom óta volt lábamon körömgomba. Egyszer kigyógyultam, majd visszafertőződtem. Komolyabban akkor kezdtem kezeltetni magam, amikor először az egyik hüvelykujjam barázdás lett, majd csíkos, és aztán végről berepedezett. A megnevezett gyógyszereket szakorvos írta fel és öt hónap szedés se hozott eredményt. Már 4-5x is megcsináltam ilyen kúrákat, és semmit sem javult. Tanácstalan vagyok, már nem tudok kihez fordulni. Ebben az ügyben kérek Öntől tanácsot, amit előre is köszönök.

        Dr. Gál Mónika válasza a körömgomba témában

        Kedves Kérdező! A képen látható állapot alapján nem körömgomba jut eszembe. Okozhat ilyen köröm eltéréseket néhány bőrbetegség is, pl. pikkelysömör (bőrtünet nélkül is) vagy a lichen ruber planus, de a körömágy sérülése, sorozatos gyulladása miatt kialakuló hegesedés is.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 04., 21:20; Megválaszolva: 2011. december 06., 15:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés