• Hormonális zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az lenne a problémám hogy túl szőrös vagyok és szerintem ez hormonális eredetű lehet.A családunkban senki se szőrös ennyire.Például az arcomon a szemem alatt és a homlokomon is látszanak ez az ember nagy többségénél azért nem jellemző.Közeljövőben el fogok szeretnék menni orvoshoz hogy vizsgálják meg a hormonszintemet.Kérdésem az lenne hogyha beigazolódik h valóban túl magas akkor így hogy férfi vagyok lehetőség van arra hogy valamilyen gyógyszerrel csökkentsék a hormonszintet és megszűnjön a szőrösség?Illetve ha van ilyenre lehetőség az milyen mellékhatásokkal járna?

        Dr. Gál Mónika válasza a szőrösödés témában

        Kedves Kérdező! A szőrösség fokozott mértéke nem feltétlenül jelent hormonális eltérést férfiakon. Ez lényegében alkati, örökletes tényezőkön múlik. Attól, hogy a felmenői nem voltak szőrösek, még örökölhetett ilyen hajlamot, mivel a szőrzettípus öröklődése több gén által meghatározott, csakúgy mint a hajszín és a szemszín, azaz a szülőkétől igen eltérő típusok is kialakulhatnak.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 03., 23:30; Megválaszolva: 2011. december 06., 15:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés