• Körömgomba? Háton lévő fehér foltok!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! A jobb lábam kisujján szürkés elszíneződést látok! Mellette lévő körmömön csak egy csíkban látom ugyanezt. A lábujjaim között gyakran visszatérő bőrviszketés és hámlás jelentkezik.Gyakran ki is reped a bőr.Rettentően tud viszketni. A talpamon is hámlik a bőr.Canesten kenőcscsel elmúlik a viszketés,de a körmöm már jó ideje ilyen. Próbáltam lefényképezni,de nem sikerült olyan jól a kép,mert a képen inkább sárgásnak látszik az elváltozás,viszont az életben szürkés-feketés színű. Szeretném megkérdezni,hogy ez körömgomba,vagy rosszabb esetben melanoma? Mit lehet kezdeni ezzel? Véglegesen eltüntethető? Másik kérdésem pedig a következő: A hátamon rengeteg apró(1-2mm átmérőjű) fehér foltok vannak.Némelyik kiemelkedik a bőrfelszínből,némelyik nem.2db van amelyik nagyobb max fél cm-es. Fájdalmatlanok,nem viszketnek,de nagyon sok van,leginkább a vállaim és a lapockám területén sűrűbben helyezkednek el,de lejjebb is megtalálható néhány elszórtan a hát többi részén. Leginkább esztétikai gondot okoz,de ha megnyugtatnak,hogy semmi komoly,akkor ettől el tudok tekinteni. Arra gondoltam,hogy talán atheroma,de nem vagyok orvos és képen sem láttam még milyen is az,csak a netes kutatásaim alapján gondolok erre.Ezért kérdezem meg most önt,mint orvost,hátha van egy tippje számomra így látatlanban is! Nagyon szépen megköszönném,ha válaszolna,mert nagyon aggódom mindkét problémám miatt! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Nikolett

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gombás fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Lehet szó gombás fertőzésről, ez a körömkaparék vizsgálatából igazolható. Javaslom, hogy menjen el egy ilyen vizsgálatra, mert valóban felmerül a gombás fertőzés gyanúja.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 28., 23:11; Megválaszolva: 2011. november 30., 09:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés