• Haj és köröm

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Végső elkeseredésemben fordulok Önhöz. 8éve járok orvostól-orvosig, számtalan vizsgálaton vettem részt. Problémám körmeim elszíneződésével kezdődött 2láb- és a 2kézujjamon.Körömgomba gyanújával kitenyésztették a mintát,majd évekig szedtem gyógyszereket gomba ellen,javulás azonban nem történt.A sokadig orvos és mintavétel után ezévben a minta nem mutatott gombát,az orvos pikkelysömörre gyanakodott.Ezt is kezelem,de nincs javulás.Számtalan gyógyszert végigszedtem már,az orvosok tanácstalanok./Körmöm sárgás,felszíne pontozott,nem sima felületű,a körömlemez alatt morzsalékos anyag./Mindemellett diffúz hajhullásom van,aminek a vérvétel alapján nem szervi oka van.Abbahagytam a fogamzásgátló szedését,mivel kb a szedése óta hullik a hajam is(8éve).Próbálok tájékozódni mindenhol,talán a hajhullásom hormonális eredetű,de már nagyon el vagyok keseredve,mivel hajam az eredetinek márcsak kb ötöde.Az eddig gyógyszerekbe és orvosokba ölt pénzem több százezer ft és semmi eredmény. Kérem segítsen! Várom válaszát! Előre is köszönöm! Mónika.

        Dr. Gál Mónika válasza a körömelszíneződés témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben valóban pikkelysömörös eredetű a körömtünet, gomba ellenes szerek és helyi szteroidkészítmények hatására nem fog változni. Ilyen esetben szóba jön szájon át szedett retinoid alkalmazásának lehetősége. A diffúz hajhullás hátterében lévő okot pedig részletesen ki kell vizsgálni. A hormonális eredetet nőgyógyászati endocrinológiai vizsgálat tisztázhatja.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 23., 17:49; Megválaszolva: 2011. december 01., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés