• Foltos hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagyjából 3 hónapja vettem észre egy foltot a fejbőrömön ahol nincs haj. Jelenleg magánklinikába járok mindenféle vizsgálatokra, egyelőre autoimmun betegségről van szó, szeretnék egy független véleményt a laboreredményeim alapján: ft4 - 20,14 ft3 - 7,33 (erre azt írja, 6,8 a felső határ) dsDNS elleni antitest - 20,9 Eozinofil granulocita - 6,6% fehérvérsejt - 8,47 Transzferrin szaturacio - 16% Triglicerid - 0,51 (0,70 az alsó határ) AST - 236 reuma faktor - 14 TSH - 3,430 prolaktin - 389 Tüneteim: a folt a fejemen lassan nagyobbodik, pár milimétert nőtt pár hónap alatt, és egyáltalán nincs ezen a területen hajam. Ugyanígy van egy öt centis terület a szeméremdombomon is, ahol nem nő szőr egy ideje. Stresszes életet élek, dohányzom és hosszabb ideig füveztem, alkoholt nem iszom. Gyomorsav problémáim állandóak, az utóbbi három napban pedig folyamatos hányinger és szédülés van rajtam, mára felment a lázam is, de van rá esély hogy ez egy vírusos fertőzés amit csak a napokban kaptam el. A vérnyomásom 120/70, egyszer hőhullámaim vannak hányingerrel és szédüléssel, máskor pedig a hideg ráz, de úgy mint egy sziámi macskát az északi sarkon. Helikobakter tesztem negatív. Érdekelne, hogy a leírtak alapján kiderülhet-e valami konkrét, vagy elégedjek meg majd a vizsgálatok végén egy afféle "stressz miatt vagy beteg" indoklással? Valamint persze szeretném tudni, mennyi esély van rá hogy visszanő a hajam? :(

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! A foltos hajhullás (alopecia areata) esetében nem pusztulnak el a hajhagymák, a hajszálak visszanöveszthetőek. Valóban egy autoimmun jellegű betegségről van szó, de belsőszervi tüneteket nem okoz. Gyakran társul azonban más immunbetegségekhez (pl pajzsmirigy autoimmun gyulladása, cukorbetegség stb.). Gócokat azért érdemes ilyenkor kutatni, mert a betegség beindítója, az "utolsó csepp a pohárban" nem ritkán egy ilyen rejtett bakteriális góc.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 23., 02:21; Megválaszolva: 2011. december 01., 13:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés