• Mi okozza a hajhulllásomat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Június óta intenzíven hullik a hajam, hol erősebben, hol gyengébben. Volt olyan nap amikor csak a párnámon maradt hajszálak több mint 80 szál. Vérvétel semmiféle gyulladást nem muntatott ki, a vasam is tökéletes és a pajzsmirigy hormonjaim is értéken belüliek. Szeptemberben, mivel gócként szerepelhetett a madulám, megszabadultam tőle. Eztán egy kicsit enyhült a probléma. Szedtem forcapilt, revalidot és béltisztító kúrát is végeztem.(Teákkal) Hajmosáshoz revalid sampont és Bánfi sampont, hajbalzsamot használok. Vannak apró hajszálaim, amik ugyanúgy potyognak mint a többi. A fejbőröm, hajmosást követően 1-2 nap múlva bizsereg, és fejtetőn nyomásra érzékeny. Egyre kétségbeesettebb vagyok ugyanis a megmaradt hajam, mintha szerkezetileg is kezdene megváltozni( nagyon vékonnyá és puha tapitásúvá vált), lassan olyan érzésem van mintha a fejemen semmi sem lenne. Pedig látszólag még van és nő is a hajam. Mi okozhatja a problémámat? A pajzsmirigybetegségem és nőgyógyászati problémám, nyomon követett és pillanatnyilag nincs vele probléma. Várom mielőbbi válaszát! Várom mielőbbi válaszát!

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! A diffúz hajhullás (ún. telogén effluvium) hátterében számos egyéb ok is állhat. Emésztési problémák, például a gyomorban Helicobacter pylory, a székletben féreg vagy Candida fertőzés. Jó lenne, ha a teljes gócvizsgálat megtörténne, látná gasztroenterológus, fül-orr-gégész többek között. Az okot kell megszüntetni a hajhullás megoldásához.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 21., 13:00; Megválaszolva: 2011. november 22., 15:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés