• Kiütés, majd hámlás a tenyéren, talpon gyermeknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        5 éve kisfiamnak kb 3 hete 37,5 körüli láza volt 4 napig, a második két napon kiütések lettek először a bugyivonal alatt majd az egész testén sűrű, apró libabőr szerű pöttyök. Mivel hétvége volt és egyszer már volt hasonló jellegű kiütése -amit akkor allergiás reakciónak gondoltak egy új mosószer kipróbálása után- bekentem az arra kapott krémmel, mert hétvége volt, így megvártuk a hétfőt az orvossal. A pöttyök addigra már nem látszottak csak érdes volt picit a bőre. a doktornő a lázat azzal magyarázta hogy pirosnak látta a torkát, de a gyerek nem fájlalta, igaz utána köhögni kezdett. Még két napig volt láza csak nurofent és prospant kapott. A bőre továbbra is érdes és múlt héten észrevettük hogy, foszlik a tenyere és a talpa. Mivel a családban nemrég skarlátos volt egy kisgyerek így tudtuk hogy ez annak a tünete lehet, és azonnal megnéztem a nyelvét ami elég málnaszerű volt, de azt nem tudom mikor kezdődhetett. Visszavittük a doktornőhöz aki torokváladék mintát vett, de az eredmény negatív lett. Ennek már 4 napja a tenyere viszont még mindig foszlik, a hajlatokban a bőre is érdes, és ma hasfájásra is panaszkodott. Kérdésem az lenne, hogy ha negatív lett a kenet akkor biztosan nem skarlátos volt? Mert ha mégis az volt aggódom , mivel nem kapott rá antibiotikumot nem lesz e valami szövődmény, esetleg lehet e így utólag antibiotikumot szedni. És akkor mitől lehet a foszlás? (uszodába kezdett járni lehet talán gomba?) Köszönettel: Adrienn

        Dr. Bodnár Edina válasza a bőrelváltozás témában

        A hámlás allergiás reakció és gombás fertőzés tünete is lehet, ezért azt javaslom, keressen fel személyesen bőrgyógyászt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 14., 22:03; Megválaszolva: 2011. november 16., 09:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés