• Hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Nagyon hullik a hajam 2-3 hónapja, eléggé meg is ritkult, bár látható ritkulás még nincsen. Hajmosáskor és (főleg) szárításkor iszonyat mennyiség jön ki, csomókban. Már rengeteg helyen voltam, vérkép jó volt, csak a fehérvérsejt volt 10,1 G/L, más eltérés (süllyedés CRP) nem volt. TSH 1,93 volt, T3 3,9. Hormonvizsgálat állítólag jó lett. Fogászatilag minden ok. Allergiás vagyok sok mindenre: lanoilin, kátrány, illatanyagok, nikkel, perubalzsam, propolis. IgE szint 440 ! lett, felső határérték 50. Hajhullással kapcsolatban voltam vizsgálaton, ahol azt mondták, hogy annak ellenére, hogy száraz a fejbőröm, a hajhagymák körül zsírburok van, és tágak a tüszők. Lehet, hogy emiatt hullik annyira? És mit tehetek ellene? Köze lehet az allergiához? Az allergia egyébként az arcon bőrkiütés formájában jelentkezik, amire szteroidot is kaptam. Néha nagyon belobban, és tele van vörös kiütésekkel. Válaszát előre is köszönöm:

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! Seborrhoeás fejbőr- gyulladása lehet. A gyulladás okozhat hajhullást! A hajkamerás vizsgálatok és az ahhoz kapcsolódó szerek helyett szakorvosi vizsgálatot, a seborrhoea effektív kezelését javaslom. Ez ugyan nem gyógyítható, de tünetmentesítő betegség, ha gyulladásmentes a fejbőr, a hajhullás is abbamarad.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 07., 09:31; Megválaszolva: 2011. november 07., 14:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr. Olyan problémával fordulnék Önhöz,ami pár hónapja már eléggé megkeseríti a mindennapjaim. Az gyűrűs ujjamon keletkezett egy kis piros folt. A folton apró sárgás hólyagok keletkeztek amik idővel kifakadtak és...
        Tisztelt Doktornő, Az alábbi problémával kapcsolatban szeretném a véleményét kérni, sajnos több gyógyszert és módszert is kipróbáltam az elmúlt évek során, de teljesen eredménytelenül. A bőrömön a mellékelt fotókon is látható...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés