piros pöttyök

Tisztelt Doktornő! Azzal kapcsolatban fordulok önhöz, hogy jó néhány éve küzdök az arcomon lévő piros pöttyökkel, foltokkal. Úgy veszem észre, hogy egyre nagyobb területen jelennek meg és sokszor viszketnek is. A fejbőröm is állandóan korpás, viszket. Azt mondták, hogy lehetséges, hogy seborrehám van. Vettem rá két hete psorioderm nevű kenőcsöt és használok dermipsor sampont de sajnos nem csillapodnak a tünetek. Ön szerint is seborreáról lehet szó? Mit javasol a kezelésére? Válaszát előre is köszönöm! Üdözlettel: Ádám

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza a bőrelváltozás témában

Kedves Kérdező! Valóban lehet seborrhoeája, viszont a kép alapján nem lehet kizárni, hogy emellett kezdődő rosaceája is van. Mindkettő szépen kezelhető, de egyik sem meggyógyítható bőrbetegség. Együttes előfordulásuk esetén érzékenyen kell összehangolni a kezelésüket. Valamint tudni kell, hogy a seborrhoeás tünetek gyakran hozzászokást mutatnak a kezeléshez, melyet ezért időnként változtatni kell.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. november 02., 09:59; Megválaszolva: 2011. november 03., 09:47
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?