• Foltok a vállamon. Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Több hónapja vannak barna foltok a vállamon és a hátamon, amik nyáron kifehérednek és nagyon ritkán viszketnek is. Az utóbbi időben egyre több van. Mit tegyek?

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrgomba témában

        A leírás alapján egy felületes gombás megbetegedés az ún. Pityriasis versicolor valószínű. Alapvetően barna foltokat okoz a törzs felső részén, amelyek alatt nyáron nem barnul le a bőr, ezért látjuk akkor fehéren őket. Egyébként a fertőzés a hajban, a fejbőrön alakul ki, onnan hullanak le a spórák a testre. Annak ellenére, hogy a fejbőrön nem okoz tünetet, azt is kezelni kell egyidőben a  test bőrével. A kezelése tehát komplex  kell, hogy legyen. Mivel a helyi kezelésre nem javuló esetekben szájon át is kell esetleg gyógyszert szedni, bőrszakorvosát keresse fel. A fertőzés 2-3 hét alatt megszüntethető, a foltok pedig azután fokozatosan, lassan tűnnek el.

        Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-02-06 17:01:05; Megválaszolva: 2011. július 27., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! A párommal nagyobb kihagyás után lefeküdtünk. Az aktus végeztével, a páromba élveztem, ami számára szinte azonnal égő, csípő érzést váltott ki. Másnap ez szintén megismétlődött. Ebből kifolyólag...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.