Autoimmun betegségek

Tisztelt szakértő 19 éves lányomnál 2 éve derült ki Hasimotho thireoditis, autoimmun betegségekre kivizsgálása megtörtént, negatív lett. Majd néhány hónapja 22 éves fiamnál soványság miatti ( más panasza nem volt ) kivizsgálás során Coeliakia és Hasimotho thireoditis derült ki, neki is negatív lett a többi autoimmun panel. Azt szeretném Öntől kérdezni, hogy van e értelme autoimmun vizsgálatok elvégzésére a szülőknél? vagy kérhetek e ilyen jellegű kivizsgálást, engem nagyon érdekel hogy melyikünk miatt van a gyereknél halmozottan autoimmun betegség? Válaszát tisztelettel köszönöm Mindkettőnknél gyógyszertári coeliakia tesztet csináltunk, negatív lett. Válaszát tisztelettel köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szántó Antónia válasza a autoimmun betegség témában

Tisztelt Kérdező, én nem igazán látom értelmét kivizsgálásnak, ha semmilyen klinikai tünetük nincsen. Egyébként nem 100%, hogy valamelyiküknél találnak valamit. Ha pedig kiderül valami, elkezdenék hibáztatni magukat/egymást, ami csak fölösleges konfliktusokhoz vezetne. Üdvözlettel,

Kérdés: 2011. október 13., 07:33; Megválaszolva: 2011. október 14., 10:50
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Hasi fájdalom gyengeség fejfájás
Autoimmun betegség a koronavírus...
Laborlelet
Sjörgen szindróma
Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak a Sjörgen szindrómara utaló tüneti vannak.Szem-száj es hülyejszárazság,kéz,ujj izületi fájdalom,melyet szokott...
Salazopyrin tartós szedése.
Tisztelt Dr.Nő! Egy éve reuma arthitist állapítottak meg nálam. Salazopyrint szedek 2x1 naponta. Azt szeretném kérdezni, hogy a salazopyrin tartós...