Sjögren-szindróma

Tisztelt Doktornő! Nálam már 15 éve kiderült, hogy Sjögren-szindrómában szenvedek. Gyógyereket is szedek rá, pl: Metypred, Immuran stb. Az immurant a kezelőorvosom elhagyta, mert már nagyon régen szedem. A szteroidot pedig én hagytam el szépen, fokozatosan egyre kisebb adagokat szedtem, és egy ideje már azt sem szedem és hála istennek jól vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy most jól érzem magam így gyógyszerek nélkül, de jelentkezhet ezért hirtelen egy rossz állapot, hogy pl. megtámadja az egyik szervemet vagy lehet ennek más hátulütője? Az azért hozzá kell tennem, hogy 2 havonta járok ellenőrzésre, és a magas vérsüllyedést kivéve jónak mondható a vérképem. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szántó Antónia válasza sjögren témában

Tisztelt Hölgyem,

igen, sajnos jelentkezhet hirtelen állapotromlás, aktiválódhat a betegsége. Sajnos, az autoimmun betegségeknek ilyen a természete. De a gyógyszerek újraindításával remélhetőleg az is kezelhető lesz majd. Üdvözlettel,

Kérdés: 2011. október 12., 14:08; Megválaszolva: 2011. október 14., 10:48
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Sjögren szindróma
Rutinkivizsgálásnál Sjögren szindrómára utaló antitesteket találtak nálam négy éve. Tünetem azóta sincs, az antitestek száma egyre csökken....
Sjögren szindróma lehetséges?
Tiszelt Doktor Úr! Kérdésem probálom leegyszerűsíteni, mert csak egyenlőre feltevés, de szeretném tisztázni, hogy fennállhat -e gyermekem...
Érdeklődés
Az alábbit véleményezték: " Sjögren-szindróma nem igazolható (KCs, szubjektiv panaszok, negativ ENA) , de ANF és aDNA pozitiv, aCL IgG pozitiv és...
Sjögren-szindróma, cukorbetegség -...
Tisztelt Doktor úr/nő! 2 éve diagnosztizálták nálam a Sjögren-szindrómát, 8 éve vagyok cukorbeteg. A Sjögrent kezdetben nem kellett semmivel sem...