• Autoimmun?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Tanácsadó! Két éve szeretnék rájönni, hogy mi a problémám, de sajnos eddig nem sikerült. Két éve van hőemelkedésem (37, 3-37, 8), ez a fő tünet, emellett fáj a fejem és ízületi problémáim is vannak, májusban meniscus szakadás miatt operáltak. A két év alatt számos vizsgálatom volt, mindig magas a süllyedésem, (40 körüli), magas a CRP(14), ANF pozitív, emellett rendszeresen vérszegény vagyok(ÁLt vvt térfogat, hemoglobin, vvt hemoglobin tart alacsony), volt, hogy injekcióztak is és fáradékony is vagyok. Plusz információként reflux betegségem van és laktózérzékeny is vagyok. Magas a vérnyomásom, és a pajzsmirigyem kisebb az átlagosnál és sűrűbb szerkezetű, de a TSH és a prolaktin jó. Fül-orr gégészeten azt mondták, hogy nem olyan rossz a mandulám, de ha nincs más vegyük ki. Most már nagyon szeretném tudni mi a probléma, mert a térdem nem gyógyul, valószínűleg a folyamatos gyulladás miatt. Lázambulancián azt a választ kaptam, hogy a hőemelkedés majd "lekopik" és ha nagyobb baj van az majd úgyis kijön. Hát én pedig most szeretnék járni, nem akkor ha majd egyszer kiderül mi a probléma. Kezdem feladni, így két év után, ezért kérek segítséget. Lehet ez autoimmun betegség? Köszönettel, Rita

        Dr. Szántó Antónia válasza a autoimmun betegség témában

        Tisztelt Kérdező, nem tudom megmondani, hogy mi a problémája. Fontos lenne tudni, hogy immunológiai vizsgálatok közül csak ANF-et néztek, vagy mást is, de minden más negatív lett. Az is fontos, hogy mennyire vérszegény, illetve hogy a térdén kívül fáj-e más ízülete is. A reflux, laktóz intolerancia, magas vérnyomás nem az autoimmun betegség jellegzetes tünetei. De amint látom, rendszeresen jár kontrollra, ez a lényeg. Ha ebből autoimmun betegség is lesz, akkor is teljesen elképzelhető, hogy évek alatt alakul ki és nem lehet rögtön megmondani, hogy van-e vagy nincs. Azt tisztázza, hogy a mandula lehet-e góc, és ha igen, akkor mindenképpen vetesse ki. Üdvözlettel,


        Dr. Szántó Antónia, immunológus
        belgyógyász-immunológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. október 04., 22:33; Megválaszolva: 2011. október 07., 12:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: