• Sjögren szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktor Úr! Gyomorpanaszok miatt kivizsgálásra mentem, ahol a következő eltéréseket találták: SS-A/Ro52 AAT ++++ pozitív SS-A/R060 AAT ++ pozitív SS-B/La AAT + pozitív Reumafaktor 31,7 Olvastam hogy ezek jelezhetnek Sjögren szindrómát. Valóban így van? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:

        Dr. Szántó Antónia válasza a Sjögren szindróma témában

        Kedves Kérdező, ezek a leletek önmagukban nem Sjögren-szindrómát jeleznek, csak akkor, ha szárad a szeme és/vagy a szája illetve ha a könny- és nyálmirigyek funkciója csökkent.


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 14., 15:05; Megválaszolva: 2011. április 18., 09:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés