• HTSH

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 6 éve kezelnek hypothyreosis betegséggel. (autoimmun) 62,5 mg L-Thyroxint szedek. A korábbiakban HTSH értékeim a referencia értéken belül voltak (L-thyroxin szedés mellett), azonban a két legutóbbi alkalommal a referencia értéken kívül estek. 2011. januárban 0,228 mIU/l, és 2011. áprilisban 0,160 mIU/l volt. Kezelőorvosom nem javasolta módosítani a szedett 62,5 mg L-Thyroxint. Az volt az indoka, hogy jobb ha alacsonyabb az érték, a sjögren szindrómám miatt. Nem tudom, hogy a labor leleteken kimutatott HTSH csökkenés kedvező, vagy kedvezőtlen változás az L-Tryroxin szedése mellett. Nem lenne-e indokolt az L-Tryroxin csökkentése? Az FT4 érték referencia határokon belül van. Januárban 13,6 most áprilisban pedig 18,7 pmol/l. Szeretném, ha elmondaná véleményét a gyógyszer adasolásommal kapcsolatban. Segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel: Tordasi Éva

        Dr. Szántó Antónia válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt Éva, nem könnyű így "látatlanban" ellentmondani a kollegának, de szerintem nyugodtan megpróbálhat 50 ug-ot szedni az L-thyroxinból, abból baj biztos hogy nem lesz.


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 12., 15:51; Megválaszolva: 2011. április 14., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: