• Raynaud

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelettel! Rengeteget olvastam már erről a betegségről, a raynaud kórról és jelenségről. A tüneteim, főleg hidegben, télen jönnek elő, amikor ujjaim elfehérednek, majd kipirulnak, és elkékülnek. Mindig is érzékeny voltam a hidegre, de a túlzott meleget is nehezen bírom, eléggé fáradékony vagyok az utóbbi időben. Idén télen erősödtek fel a tünetei, azelőtt nem volt ilyen intenzív. Ki válthatta az tünetek erősödését esetleg, hogy kb egy hétig nem volt megfelelő fűtés gázszivárgás miatt a lakásban? Orvoshoz is voltam, vérképem rendben, nincs gyulladás. Az orvosom a perifériás idegrendszer zavarára gyanakszik. Lehet a kiváltó ok az idegrendszer helytelen működése? Eléggé stresszes típus vagyok, de az utóbbi időben már kevésbé, vagy csak hozzászoktam, mindig van bennem egy kis stressz, vagy drukk, ha indulok valahová. kb fél éve elköltöztem otthonról, munka miatt, vannak gondjaim, amiken olykor sokat rágom magam, családom is hiányzik. Olykor akár 21 fokban is fázom a szobában. Belgyógyászhoz kell fordulni ezzel a problémával? Budapesten szeretnék még egy kivizsgálást vagy Debrecenben, magánklinikán,csak nem tudom kihez forduljak. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szántó Antónia válasza a raynaud témában

        Tisztelt Hölgyem! A Raynaud-jelenség nemcsak hideg, de stressz hatására is romolhat. Tehát akár a hidegebb környezet, akár a stressz okozhatta a panaszok romlását. Nem tudom, hogy volt-e már immunszerológiai vizsgálata (egy speciálisabb vérvétel), kapillármikroszkópos vizsgálata, ezeket érdemes megcsináltatni, de magánklinikán erre igen kis esély van.


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 10., 21:26; Megválaszolva: 2011. április 12., 10:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés