Polymiositis és a várandósság

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 28 éves nő vagyok, és a betegségemet 2003 novemberében diagnosztizálták először. Akkor szteroidos kezelést kaptam, aminek hatására egész jól rendbe jöttem. A szteroid elhagyása után fél évvel újból előjött a betegségem. Ekkor újból szteroidos kezelést kaptam + napi 100 mg immuran. Meg hat hónapig havi egy infúziós kezelést. Ez elég hamar helyretett engem. 2éve nem szedem a medrolt, és úgy néz ki, hogy az immuránt is elhagyjuk. A kérdésem az lenne, hogy vállalhatunk -e babát a párommal? Ha igen, milyen problémák merülhetnek fel? Egyáltalán kockáztassunk-e? A párom és a családom félt nagyon engem is, és nem szeretnék ők se és énse, hogy estleg beteg babánk szülessen, vagy bármi gond felmerülne. A válaszát és segítségét előre is köszönöm!

Dr. Szántó Antónia válasza polymyositis témában

Kedves Hölgyem,

a terhesség sajnos okozhatja a myositis fellángolását, és ezzel együtt számos anyai és magzati szövődményt is. De ha teljesen jól van évek óta, akkor érdemes megpróbálni a gyermekvállalást, de úgy, hogy az Imurant nem hagyja abba. A részletekről a gondozó orvosával kell konzultálnia.

Kérdés: 2011. március 29., 14:03; Megválaszolva: 2011. március 31., 12:11

Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek

Autoimmun betegség
Tisztelt Doktornő/úr! Édesanyámat polymyosissal kezelik, az állapota javult 2009 tavaszáig, CK lement 1000-ig, majdhogynem éves szintre tették az...
Seropositiv rheumatoid arthritis k.m.n....
Tisztelt Doktornő! Bár 2015-ben diagnosztizálták nálam a fenti betegséget, csak nemrég jutott tudomásomra, hogy tartós betegség esetén...
Emelkedett Bazofil a vérképben
Tisztelt Doktornő, a véreredményemben 3 éve magas a Bazofil granulocita (1.2 ; 1.4 ; jelenleg 2 értékű) . A házi orvos szerint az össz vérképem...
Autoimmun betegség fennállása
Kedves Doktornő! 2022. májusában kevés folyadékot találtak a szívburokban, ami nem volt gyulladásos. Tüneteim nem voltak, kisebb fokú...
Labor eredmény
Kedves Doktornő! Szeretném a segítségét kérni,az alábbi lelet értelmezésében. Köszönettel: Biba Jánosné