R A. -ás beteg vagyok.

Medrolt és Meto -jet inj. heti1x hasfalba. szedek. vannak gerinc sérveim és a derekam is fáj gyakran és kérdésem az lenne, ha muszály milyen fájdalom csill. szedhetek? lehet-e h. a STEROIDOK szedése miatt vagyok gyaakran beteg, mióta ezt szedem.? most is rengeteg antibiotikumot kellett szednem, és nagyon zaavar h. nem tudom mit mikor vehetek be, és egyáltalán nincs -e más mód a sterodiok helyett?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza rheumatoid arthritis témában

Tisztelt Kérdező!

Ha nem az ízületi aktivitás miatt vannak fájdamak, hanem a gerincsérv miatt, akkor a legjobb lenne tramadol hatóanyagtartalmú fájdalom csillapítót használni (pl. Contaram, vagy Zaldiar) , illetve emellett izomlazítót, fizioterápiás kezeléseket lehet még igénybe venni. A szteroidot lehetőség szerint meg kell próbálni elhagyni, lassanb leépíteni!

Kérdés: 2011. február 23., 11:23; Megválaszolva: 2011. február 26., 21:07
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
reumathid arthritis
Szeretném megtudni mire számítható, ha reumathid arthritis állapítanak meg nálam. Ujjaim fájnak a kezemen van olyan porcom kisizuletem is ami megdagadt...
Rheuma arthritis?
Kedves Doktornő! Kérem segítsen nekem 27 éves vagyok sajnos 4 hónapja lassan minden reggel nem tudom a kezem és az ujjaimat mozdítani meg vannak...
Fajdalomcsillapitok SLE eseten?
Kedves Doktorno! Azt szeretem megtudni, hogy milyen nem szteroid alapu fajdalomcsillapito gyogyszereket szedhetek a SLE okozta RA - szel kapcsolatos izuleti...
Autoimmun betegség
Tisztelt Doktor Úr/Nő Leendő kis menyem családjában, anyai ágon, nagymama, édesanya húgánál kimutatott ízületi megbetegedés /RA/...
RA: Mit tegyek tünetmentes...
Én RA-s beteg vagyok, de 2006 óta tünetmentes. Létezik, hogy ez a betegség hosszú ideig passzív állapotban van? A tünetmentes időszakban is...