• Autoimmun

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kb két éve jelent meg az arcomon egy tíz forintos nagyságú kör alakú folt. Széle pirosas közepe inkább szürkés, vagy világos és egy picit besüppedt. Jártam bőrgyógyásznál aki sok mindent kizárt (gomba, borrelia, allergia stb) viszont konkrétumot nem mondott,, hogy mi okozhatja.Időközben több folt is megjelent az arcom mindkét oldalán és az orromon is( túlzottan nem ütnek el e környezetüktől), valamint mindkét kezemen az ujj izületeim fájnak.. Sokszor száj szárazságot érzek.. Vérvételnél a karbamid, kreatinin rheuma faktor és a limfocita érték magas volt a neutrofil alacsony. Kérdésem, hogy gondolhatok-e autoimmun betegségre?Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szántó Antónia válasza a autoimmun betegség témában

        Tisztelt Uram, nehéz ennyi alapján megmondani, hogy lehet-e ez autoimmun betegség. Nem mindegy, hogy mennyire "magasak" az Ön által említett értékek. A leírás alapján nem tudom megmondani, hogy jellegzetesek lehetnek-e ezek a bőrtünetek autoimmun betegségre. A többi tünettel együtt azt gondolom, hogy egy vizsgálatot megér, de elsősorban azért, hogy ki lehessen zárni az autoimmun betegségeket.


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 14., 12:17; Megválaszolva: 2011. február 23., 14:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés