Raynaud szindróma

Tisztelt Doktornő! Nemrég (pár napja) diagnosztizálták nálam a raynaud szindrómát, de ez nem azt jelenti persze, hogy csak pár napja kezdődött. MIndenhol azt olvasom és az összes orvos is kérdezte eddig, hogy nem fehérednek-e el az ujjaim hideg hatására. Mert már tudom, hogy először elfehérednek, majd belilulnak majd kivörösödik...vagy először vörösödik utána lilul, nem tudom, de nekem a fehéredés eddig mindig kimaradt. Ez később kialakulhat? Fájdalommal (egyelőre) nem jár, bár olvastam néhány betegnél, hogy apró csomók jelennek meg az ujjaikon. Ez nála mis így van, továbbá nálam is megállapították, hogy a hajszálerek 60-70%ban be vannak szűkülve. Most vizsgálják, hogy elsődleges vagy másodlagos-e. A másik kérdésem tehát az, hogy létezik-e bármiféle természetes, nem gyógyszeres gyógymód, ami legalább szinten tarthatja a raynaud szindrómát?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szántó Antónia válasza raynaud témában

Tisztelt Kérdező!

A fehéredés stádiuma kimaradhat, nem mindenkinél három fázisú ez a betegség. Természetes gyógymód nincs, csak annyi, hogy a stresszhelyzeteket kerülni kell és a kezeket (és a lábakat) védeni kell a hidegtől. Dupla kesztyűt kell viselni (általában egy cérnakesztyűt és egy bundás kesztyűt szoktak a betegek hordani) .

Kérdés: 2011. február 01., 14:20; Megválaszolva: 2011. február 03., 08:41
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Autóimmun beteg covid vakcina
Cronh beteg vagyok, ajánlja-e...
oltási tanács kérése COVID-dal...
Gyógyító vizualizáció...
Hasi fájdalom gyengeség fejfájás