• Árpa, immunológiai eltérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 3 éves kislányomnak 4 hete árpa nőtt a szemén, 2 hete ismételten, akkor a gyerekorvosunktól Septosylt kaptunk rá, s most ismét előjött az árpa, ezúttal mindkét szemén, pár napon belül egymás után. Nyár óta folyamatos bőrgyógyászati és hematológiai kontroll alatt áll, mivel akkor bőrre lokalizálódott Langerhans sejtes histiocytózist diagnosztizáltak nála, amelynek bőrtünetei (fejbőrön koszmó-szerű felrakódások, ill. nem tipikus, apró hólyagocskák a hüvelybemenet környékén)) a szteroidos kenőcsnek köszönhetően pár hónap alatt elmúltak. Szerencsére minden vizsgálat negatív lett (röntgen, uh, vérvizsgálatok), így már csak 3 havonta kell kontrollra járnunk. Az árpa kapcsán ma konzultáltunk a bőrgyógyászunkkal, a héten találkozunk, s azt mondta, h csak azért szeretné látni, mert az árpa összefüggésben állhat az alapbetegséggel. Tudom, h ez már nem olyan sok idő, de én türelmetlen vagyok (és minden, a lányommal kapcsolatos apróság miatt idegeskedek, de azt hiszem, ez nem csoda, ha arra gondolok, h milyen, sokak által jelentéktelennek hitt tünettel került kórházba... :-( )és utánaolvastam a dolognak. Találtam egy utalást, miszerint az árpa hátterében "ritka immunológiai eltérés is állhat, ennek azonban egyéb bőrgyógyászati tünetei is vannak". Sajnos arról nem találtam információt, h pontosan milyen betegségre gondolnak, de nagyon foglalkoztat, h vajon a Langerhns s. h-ra avagy egyéb immunológiai eltérésre tesznek utalást. Ön szerint? Köszönöm szíves válaszát és további jó munkát kívánok, egy türelmetlen anyuka

        Dr. Bodnár Edina válasza a Árpa, immunológiai eltérés témában

        A Langerhans-sejtes histiocytosis az immunrendszer egy adott sejtjének zavara, mely állhat visszatérő infekciók hátterében. Nagyon fontos a követés, a rendszeres hematológiai kontroll, és az hogy, minden apró eltéréssel orvoshoz forduljnak.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 17., 10:32; Megválaszolva: 2011. január 24., 21:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés