talány...

T.Szabó Nóra Anna DR.! Azért fordulok Önhöz, mert már válaszolt egy kérdésemre. Az előző kérdésem címe lupus volt.Hogy problémámat jobban átlássa, kérem olvassa el a gysz.-intox című kérdést is, az is az én problémámhoz kapcsolódik. A változás az előbb leírtak óta, hogy folyamatban van az ANF-vizsgálat, csak sajnos eredmény még mindig nincs, pedig máj.3-án (! ) le lett véve a vér... Készült újabb "sima"labor.Ebben a májfunctiom normalizálódott, a CRP 3.7, az AST viszont nőtt, 360 lett. A We norm..Viszont a vizeletemben most opaleszkáló mennyiségű fehérje van. Izületi fájdalmaim jelenleg is megvannak, borzasztóak... Már rettegve megyek dolgozni, mert a 12 órás műszak után még a bugyim is alig tudom lehúzni...Sántítva megyek, vagy mereven tartva a lábam, h a bokám ne mozogjon... A reumat.dr.azt mondja, biztos a gysz.okozta, de gyszt.már jó 2 hete nem szedek, hátha az a baj. A pszic.dr.fájdalom-szindrómának gondolja, de akkor miért van laboreltérés, miért duzzad meg 1-2 izületem, miért piros néha, miért csak terhelésre jelentkezik ez a borzasztó fájdalom?! Amúgy a lányomnak trombocitopathiája van, nekem ritkán, de migrénem, pozitív EEG-leleteim (soha nem volt rohamom) , múltkor leírt bipoláris zavarom, napozásnál piros tűszúrásszerű bevérzések a lábszáramon, kis hólyagok a hasamon. "Pillangóm"sosem volt. Nagyon tanácstalan vagyok, lupust minden orvos negal, mivel a süllyedésem jó. Én szeretném tudni, leírtak alapján kedves dr.nő mit gondol? Mennyi az esélye, h autóimmun ez a betegség, vagy ha nem, mit tegyek, kihez forduljak? Nagyon fontos, mert a munkahelyemen nem mondhatom a kolleganőimnek, h bocs, de nem tudok segíteni beteget emelni-urambocsá etetni, mert a kanál emelése is fájt már-, így viszont csak toporgok egy helyben.Köszönöm türelmét, és megértését. A

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza ízületi fájdalom témában

Tisztelt A.!

Elolvasva a gyógysz-intox. kérdést, a colonoscopia során leírt cryptopapillitisre figyeltem fel, mert ezzel kapcsolatban feltételezhetően további vizsgálatok szükségesek (biopszia történt-e? ) , vannak-e hasi panaszai? Amennyiben gyulladásos bélbetegség igazolódna, ahhoz is társulhatnak ízületi- illetve bőrtünetek is. Gastroenterológiai szakvizsgálatát javaslom.

A "talány..." cím alatt küldött kérdésre a válaszom, hogy mindenképpen meg kell várni az immunszerológiai eredményeket és klinikai immunológus szakorvosra kell bízni a diagnózis felállítását, emiatt javasolt immunológiai szakvizsgálata. Tünetei alapján egyértelmű diagnózis nem állítható fel, az autoimmun betegségeknek szigorú kritériumrendszere van, mindemellett vannak ún. "Nem differenciált autoimmun szindrómák" melyek rendszeres immunológiai követése indokolt.

UI.: az immunszerológiai vizsgálatok több hétig is eltartanak.

Üdvözlettel: Dr Szabó Nóra klinikai immunológus

Kérdés: 2008. június 14., 20:20; Megválaszolva: 2008. június 14., 20:20
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Tüdő Ct Eredmény
Autóimmun beteg covid vakcina
Cronh beteg vagyok, ajánlja-e...
oltási tanács kérése COVID-dal...
Gyógyító vizualizáció...