Autoimmun eredet?

Másfél éve a szívultrahang szerint folyadékgyülem van a szívburokban, aminek az orvosok nem találják az okát. A labor értékek határértéken belül vannak.Tbc-re utaló jelek nincsenek. Mantoux próba negativ. A gerinc röntgen artrózist és Scheuerman kórt állapított meg.Időnként szúr a mellkasom és szapora a pulzusom, ami a billentyű elégtelenség oka állítólag.Gyakran fáj a térdeim illetve a vállaim.Egyébként nem allergiás eredetű astmával kezelnek évek óta. A tüdőgyógyász szerint autoimmun eredetről van szó. Azt szeretném kérdezni hogy hova menjek ennek tisztázása érdekében?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza immunológia témában

Tisztelt Kérdező!

Jó lett volna, ha megírja, hol lakik. Az immunológiai szakvizsgálat valóban indokolt. Immunológiai szakrendelés több helyen van az országban, az egyetemi klinikákon (Bp, Debrecen, Pécs, Szeged) , emellett Miskolcon, Gyulán, stb. A háziorvosának tudnia kell, hogy hova tartozik, és neki kellene beutalóval ellátnia.

 

Kérdés: 2010. május 27., 14:25; Megválaszolva: 2010. május 27., 14:25
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
autoimmun betegség?
Tiszteletem! 37 éves vagyok, gyermekkorom óta Raynaud-szindrómám van. 3 inszemináción és egy lombikon vagyok túl. A lombik hiperstimulációval...
antitest pozitivitás
Tisztelt Dr. Szántó Antónia! Többszöri vetélés után végzett immunológiai vizsgálaton kiderült, hogy spermium elleni antitest pozitivitásom...
lelet értékelése
Tisztelt Dr Úr! 12.hó 1-én debreceni immunológia lelete.Vélemény: Rajnaus panaszai, izületi panaszai miatt nem dif aut immunbetegség áll...
Immunológia kérdés, Magasabb CH50...
Tisztelt Doktor Úr/nő, sikertelen lombik programok miatt, immunológia vizsgálatokat kértem. Szinte tökéletes lett az eredmény, megnéztek nagyon sok...
Az immunszerológiai vizsgálatot meg...
T. Dr Úr/Nő Immunszerólógiai vizsgálatot végzetek nálam, csontfájdalmak, csontritkulás, felszívódási zavar, és egyéb tünetek miatt. Közben...