Sjögren-H1N1

Tisztelt Doktornő!

Az lenne a kérdésem, hogy Sicca-syndroma (Sjögren) esetén javasolt-e a H1N1 oltás?

A betegséget 1998-ban "mutatták ki" nálam, miután kértem az FSME-IMMUN kullancsencephalitis elleni oltást. Az első oltást megkaptam, a másodikat egy hónap múlva kellett volna kapnom, de nem tudták beadni, mert állandó hőemelkedésem volt, mely a különböző antibiotikumok (Klacid, Augmentin) hatására sem ment le. Ekkor elküldtek vérvételre, ahol 56 volt a vérsüllyedésem. Vizsgálatok sorozata után kerültem az immunológiára, ahol megállapították a Sjögrent. Nem tudom, hogy a kullancs elleni oltás váltotta-e ki, vagy sem, de szerencsére eddig nem kellett gyógyszert szednem. Évente két vérvétellel "megúszom" a dolgot. Utoljára októberben voltam, melynek főbb eredményei: We 46 mm/h, RFS: 596, 4 (H) , U/ml, RFA: >500, 0 (A) U/ml;RFM: 201, 1 (H) U/ml, RFG: 146, 2 (H) U/ml;ANA113, 8 (H) IU/ml, Dns: 3, 1 IU/ml;ENA: 160, 4 (H) U/ml;

Mivel a vérsüllyedésem most is magas, illetve egy védőoltás után derült fény a betegségre, tanácstalan vagyok, merjek-e kérni egy újabb "véddőoltást"-mivel nem szeretnék még betegebb lenni, de azt sem szeretném, ha annak hiánya miatt lennék esetleg súlyosan beteg.

Válaszát előre is köszönöm: K.

 

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza Sjögren-szindróma témában

Tisztelt K!

A vérsüllyedése a Sjögren-szindróma miatt is lehet gyorsult. Ha most aktuálisan nincsen semmilyen fertőzése, nincs megfázva, akkor nyugodtan beadathatja a H1N1 elleni oltást. Sajnos minden oltásnak lehetnek szövődményei, így ennek is. Arra egyébként még nem olvastam adatot, hogy Sjögren-szindrómát védőoltás okozott volna.

 

 

 

Kérdés: 2009. december 09., 08:35; Megválaszolva: 2009. december 09., 08:35
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Sjögren-szindróma és...
Kislányom 1 hónapja született. Páromnál, már régebben diagnosztizálták a Sjögren szindrómát. Születéskor a kislányon bőrelváltozásokat ...
Ureaplasma autoimmun betegség esetén
Tisztelt Dr. Szántó Antónia! Egy évvel ezelőtt írtam már Önnek: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/autoimmun_betegseg/73784 Köszönöm...
SJÖGREN SZINDRÓMA
Mivel a fenti betegség viszonylag sok embert érint és az orvostudomány sajnos nem tart ott hogy tejes mértékben tudja a választ a gyógymódra...
sjögren sy.
Tisztelt Doktornő/Úr! 25 éves vagyok, 2 éve Sjögren sy-t állapítottak meg nálam (csak aspirint szedek) Szeretném megkérdezni, hogy a lassan 1...
Meddig szedhető
Szeretném megkérdezni, hogy egyéb gyógyszerek mellett, a Medrol és Imurán együttesen meddig szedhető.Sjögre szindromás vagyok, emellett szemeimen...