Tanácstalan

Tisztelt Dr.úr/nő

30 éves férfi vagyok.Betegségem története tavaly januárjában kezdődött.Első tüneteim az állandósult fáradság, koncentrációzavar, hőemelkedés, izületi fájdalmak, torokkaparás, rekedség, (gombócérzés a torkomban) , erős éjszakai izzadás majd hozzátársult napi 3x nagymennyiségű laza széklet is.Először nem tulajdonitottam nagy ügyet a dolognak gondoltam  majd csak elmúlik, de nem múlt! A köv.  hónapban nyirokcsomókra lettem figyelmes  a garat melett a nyakamon és mikor fel akartam krákogni a torokváladékot véres volt a köpetem.Ekkor jöttek sorba a kivizsgálások: Infektológia-az összes eredmény negativ.Pulmonológia-tüdőröntgen, köpetvizsgálat negativ. Endokrinológia kivizsgálás- negativ.Gasztroentrológia-gyomorszondázásnál a lelet: gyulladt vérbő torok, helicobacter negativ, enyhe reflux erre kaptam Helicid 20 nevű savkötőt amit 3 hónapig szedtem de semmi javulás. Immunológia-itt elküldtek torok UH és CT vizsgálatra, pár 10-18 mm  nyirokcsomók amik nem mutatnak kóros elváltozást. Nefrológia-negativ.Fül orr gégészet? vérbő garat de amugy minden rendben.Itt még elküldtek tűs mintavételre a nyirokcsomókból itt csak valami gyuladást állapitottak meg  amugy minden negativ. Miután a panaszok és az állandó hőemelkedés sem múlt el  pár hónap után ismét felkerestem egy másik fül orr gégészt aki krónikus mandulagyulladást és a törletből Streptococcus beta-haemol.sk.B  állapitott meg, majd októberbe  kivették a manduláimat. A tonsillectomia után a hőemelkedések és az éjszakai izzadáson kivül minden tünetem megmaradt!

Most megint kezdődnek a hőemelkedések a nyelések nehezek a limf.csomók ugyan ugy ott vannak  a nyakamon  és nagyon rossz a közérzetem! Kérem segitsenek hogy kihez vagy milyen irányba folytassam a továbbiakban vagy inkább várjak még pár hónapot tovább?!

Válaszukat előre is köszönöm!

WEBBeteg szakértő válasza crohn témában

Tisztelt Kérdező!

Panaszai és életkora alapján bennem még gyulladásos bélbetegség (leginkább Crohn-betegség) lehetősége merül fel, tehát ha továbbra is megvannak a laza székletürítések, hőemelkedés, fáradtság és ízületi fájdalmak, akkor a gasztroenterológiai kivizsgálást kellene komplettálni. Emellett pajzsmirigy hormonokat és pajzsmirigy elleni antitesteket is érdemes lenne ellenőriztetni, mert hasonló tünetei lehetnek bizonyos pajzsmirigy-betegségeknek is.

 Üdvözlettel: Dr. Szántó Antónia, immunológus

WEBBeteg szakértő
Dr. Szántó Antónia, immunológus
Kérdés: 2009. augusztus 06., 09:53 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 06., 09:53
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
szövődmény, vagy sem?
Tisztelt Doktornő! 1996-ban diagnosztizáltak nálam crohn betegséget, és 1997-ben jelentkeztek először az ízületi panaszok. Akkor a térdeim fájtak...
Labor eredmény
Kedves Doktornő! Szeretném a segítségét kérni,az alábbi lelet értelmezésében. Köszönettel: Biba Jánosné
Autoimmun betegség?
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi laborlelet utalhat-e valamilyen autoimmun betegségre? (Jobb bordaív alatti fájdalom miatt vizsgálnak.) ANF...
Ízületi fájdalmak, ASO latex...
Autóimmun beteg covid vakcina