Scleroderma

tisztelt dr., scleroderma betegsegemre methotrexant szedek ehez folsav tabletat is kell szednem, ettol nagyon sok a gyomorsavam, elhagyhatom e a folsav tabletat? vagy mivel helyesitsem, koszonom.

WEBBeteg szakértő válasza scleroderma témában

Tisztelt Kérdező!

A folsavtablettát nem jó elhagyni a methotrexate mellől. Esetleg úgy szedheti, hogy nem minden olyan napon, amikor nem vesz be methotrexate-ot, hanem a methotrexate-os nap  utáni második napon vesz be 2 tablettát. A scleroderma miatt azonban egyébként is jó hatású az úgynevezett protonpumpagátló csoportba tartozó gyógyszerek szedése, ha ilyet még nem szed, háziorvosa is tud ilyet kiírni.Üdvözlettel: Dr. Szántó Antónia, immunológus

Dr. Szántó Antónia, immunológus
Kérdés: 2009. július 20., 14:54; Megválaszolva: 2009. július 20., 14:54
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Scleroderma és Raynoud
Tisztelt doktornő! Scelodermát (kezdődő nyelőcső szükülettel) és raynoud syndromát diagnosztizáltak nálam. Arra lennék kiváncsi, hogy milyen...
Scleroderma
Tisztelt dr, szeretnem tudni mi a lefolyasa a betegsegnek, es mi a kovetkezmenye? koszonom
Labor eredmény
Kedves Doktornő! Szeretném a segítségét kérni,az alábbi lelet értelmezésében. Köszönettel: Biba Jánosné
Autoimmun betegség?
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi laborlelet utalhat-e valamilyen autoimmun betegségre? (Jobb bordaív alatti fájdalom miatt vizsgálnak.) ANF...
Ízületi fájdalmak, ASO latex...