• RA: Mit tegyek tünetmentes időszakokban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Én RA-s beteg vagyok, de 2006 óta tünetmentes. Létezik, hogy ez a betegség hosszú ideig passzív állapotban van? A tünetmentes időszakban is szükség van kontrollra?

        WEBBeteg szakértő válasza a Rheumatoid arthritis témában

        Az RA többféle lefolyást mutathat. A leggyakoribb a klasszikus forma, amikor a betegség bizonyos időközönként fellángol, majd megnyugszik. Van olyan forma, amikor szinte állandóan aktív, nagyon nehezen tudunk remissziót elérni, és van olyan is, amikor hosszú ideig gyakorlatilag tünetmentes a beteg. Lehet, hogy az Ön esetében ezzel a típussal állunk szemben.

        Óva inteném azonban attól, hogy ebben az időszakban kihagyja a rendszeres reumatológiai felülvizsgálatot. Azt javasolnám, hogy ilyenkor (nyilván ritkábban lesz rá szükség) fél évente egyszer menjen el kezelőorvosához.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-10 15:42:33; Megválaszolva: 2009. június 10., 15:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: