SLE veseérintettség

Tisztelt Doktor nő/ úr!

A lányomnál 9 éve diagnosztizálták az sle-t.7 évig delagilt szedett, napi 1 szemet. Másféléve fellángolt a betegség és nem enyhül. Most megtámadta a veséjét.

Ha súlyosbodik az állapota, lehetséges a vese átültetés?

Válaszát köszönöm. dkh

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza a SLE témában

Tisztelt Kérdező,

Igen, jónéhány olyan SLE-s beteg van, akinek a veseérintettség miatt veseátültetése volt. A veseátültetés után alkalmazott immunszuppresszív kezelés általában önmagában is elégséges az SLE aktivitásának visszaszorítására, tehát ne féljenek tőle.

 

Üdvözlettel: Dr. Szántó Antónia, immunológus

Kérdés: 2009. június 08., 14:21; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:11
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Gyógyító vizualizáció...
Hasi fájdalom gyengeség fejfájás
Autoimmun betegség a koronavírus...
Laborlelet
Sjörgen szindróma
Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak a Sjörgen szindrómara utaló tüneti vannak.Szem-száj es hülyejszárazság,kéz,ujj izületi fájdalom,melyet szokott...