• Autoimmun betegség és terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Barátnőm autoimmun betegségben szenved. Gyógyszeres kezelésre egész jól reagál. Már 36 éves és végre szeretne családot alapítani, de az orvosok csak egymásra mutogatnak, egyik sem akarja eldöndteni, hogy mi legyen a gyógyszerszedéssle. Ön esetleg tudna valamit javasolni? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a autoimmun betegség, gyermekvállalás témában

        Tisztelt Kérdező,
        valószínűleg tudnék mit javasolni, de ez nem az én feladatom. Ha a barátnője autoimmun betegségét (amiből alsó hangon is 15-20 féle létezik) egy klinikai immunológus gondozza, akkor neki tudnia kell, hogy mit adhat és mit nem terhesség előtt illetve terhességben. Azt sem egészen értem, mit ért az alatt, hogy "egymásra mutogatnak" az orvosok. Ilyen konkrétumok nélküli leírás alapján nem tudom, milyen javaslatra számít.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szántó Antónia, immunológus


        Dr. Szántó Antónia, immunológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-17 16:27:40; Megválaszolva: 2011. október 03., 06:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: