• Polymiositis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Dr.Szántó Antónia! Kedves doktornö már irtam egyszer önnek. Mostbövebben kifejtem betegségemet amit a zárombol jegyzetelek..2004 ben 2.szülésemmel kezdödtek a panaszaim, kezdetben az also végtagjaimban voltak gyengeség de végül pár honap allat a karjaimban, a hasizmaimban is jelenkezet a gyengeség.Végül izombiopsziát végesztek:mikroszkopos és immunhisztologiai vizsgálata gyuladásos jeleket, chronicus myositist igazolt. Az elsö CPK  eredménye 2342U/L.. Mikor a korházbol kiengettek 376U/L volt de most ismételten 1857U6L Medrolt 2007.06.06 32mg volt most 6mg, szedtem 100 mg Immuránt, 75mg végül le cserélték Cytoxánra amiböl 75mg volt, most 100mg.Nem akkar sehogy sem csökkenni az eredmény. A panaszaim kissé javultak.Ön mit javasol? Meg kérdezni szeretném mi az a "polymioszitis"pontosan? Köszönöm tanácsát Viktória

        WEBBeteg szakértő válasza a Polymiositis témában

        Kedves Viktória,

        Még ezek után is úgy gondolom, hogy leginkább a saját kezelőorvosával kellene beszélgetnie a betegségéről. A "polymyositis" szó szerint fordítva sok izom gyulladását jelenti, de ez egy olyan szisztémás autoimmun betegség, ami emellett pl. ízületi panaszokat, tüdőérintettséget, szívizomtérintettséget is okozhat.
        Az Imuran és a Cytoxan is megfelelő gyógyszerek ennek a betegségnek a kezelésében, a szteroid (Medrol) pedig egyenesen elengedhetetlen. Azt nem tudom, hogy a Cytoxanra mikor váltottak, de legalább 6 hét kell ahhoz, hogy ennek a hatása kialakulhasson. Ha ez sem hatásos, akkor még mindig vannak egyéb gyógyszeres kezelési lehetőségek, az egyik például az, hogy a Medrol adagját megemelik, vagy hogy a Cytoxant nem tablettában, hanem infúzióban alkalmazzák, de emellett még többfajta úgynevezett immunszuppresszív gyógyszer elérhető. De biztos vagyok benne, hogy erről a kezelőorvosa is tud, és meg fogja tenni a megfelelő lépéseket az Ön érdekében.

        Üdvözlettel,
        Dr. Szántó Antónia


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-14 17:01:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!