• Polymiositis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Nö! 2007. ben állapitoták meg nállam polymiositist, végtag gyengeség(ez mitöl alakulhat ki).Napi 6mg Medrolt, 100mg Cytoxánt szedek de a CPK eredménye nem akar javulni. Az arcom elégé fel van puffadva ez az állapo fog javulni, egyálltalán le fog appadni? Ráadásul vizelet tartással is gondom van.Kérem tanácsát.Viktória

        WEBBeteg szakértő válasza a Polymiositis témában

        Kedves Viktória!

        A polymyositis egyik kezelési módja valóban a Medrol és a Cytoxan kombinációja. Azt, hogy hatékony-e a kezelés, ennyi informcióból nem lehet megállapítani, az sem mindegy, hogy a CPK eredménye mennyivel magasabb a normálistól. Az arcpuffadás a Medroltól lehet, ha azt sikerül majd elhagyni, akkor várható, hogy "leapad" az arca. A vizelettartási problémája valószínűleg nem függ össze ezzel a betegséggel. A Cytoxan okozhat ugyan húgyhólyagproblémát, de nem ilyen jellegűt.

        Üdvözlettel,
        Dr. Szántó Antónia
        immunológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-07 15:38:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 11:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: