• Szteroidos kezelés és a testem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 10 évesen diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, az országban ehhez hasonlót még nem jegyeztek fel így külön neve sincs neki. 2 éve tombolt bennem a betegség mire rájöttek, hogy nem a kistestvér születése miatt próbálom felhívni magamra a figyelmet. A betegség felemésztette három nyakcsigolyám, a bal vállam pár centivel feljebb húzta, a gerincem derékszakaszon c alakban elferdült, pokoli fájdalmaim voltak, és hosszú évekig kezeltek, műtöttek, ráment a gyermekkorom. 14 éves voltam, amikor a szteroidos kezelés tűnt már csak megoldásnak. Ugyan a betegségem 17 éves koromra talán éppen ennek köszönhetően elcsitult, már csak maradványtüneteket hordozom, pl a rozoga gerincem és pár heget. És a testi hibáim..... a szteroidos kezelés hatására megállt a növekedésem, azóta egy centit sem nőttem, sem magasságra, sem nemi jellegekre. Mintha az is megállt volna abban az életkorban. A családban mindenki nagy méretekkel rendelkezik mind magasságban mind mellben,én azonban emiatt nem, (155 cm, 65 B mellméret) és emiatt sem a párkapcsolataim, sem az önértékelésem nem állt soha stabil lábakon, de már kezdek teljesen magamba fordulni.. Tudom, örülhetek hogy meggyógyultam, de ez számomra borzasztóan megalázó, az elmúlt években épp elég betegséggel gyarapodtam (hypotonia, pajzsmirigy alul működés, reflux, asztma) ez a plussz teher pedig végképp felteszi az i-re a pontot hogy roncsnak érezzem magam. Van valami esélyem arra, hogy az emlőproblémáimon változtatni tudjak, vagy szike nélkül amit nagyon nem szeretnék tán esélyem sincs más megoldásra? Előre is köszönöm a válaszát.

        Dr. Árki Ildikó válasza a nemi jellegek, testmagasság témában

        Tisztelt Kérdező! Gondolom, hogy endokrinológiai kivizsgálása már megtörtént, amennyiben nem, abban az esetben ez javasolható. Érdemes lenne pszichológussal is felvenni a kapcsolatot. Üdvözlettel.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2019. április 11., 20:57; Megválaszolva: 2019. április 17., 23:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: