• Dermatomyositis újfent

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Gócs Doktor Úr! Köszönöm válaszát a Dermatomyositisre vonatkozó kérdésemre. Kérem, nézze el nekem, ha néhol nem teljesen helyesen fejezem ki magam, de igyekszem felvázolni a helyzetet. Időközben megtörtént az immunvizsgálat is, a kisfiúnak a vérében még nem találtak ellenanyagot, de kezelni kell az érintett bőrfelületeket szteroidos kenőccsel és teljes fényvédelmet kell alkalmazni. Kérdésem, hogy ez pontosan mit jelent? Ugyanis a kisfiú anyukája már délután-este 6-7 órakkor kiviszi a gyermeket. Csak a közvetlen napfénytől kell-e óvni Őt, vagy egyáltalán nem mehet ki a szabadba? A gyerektől havonta vesznek újra vért és havonta végzik el a szükséges vizsgálatokat, hogy megjelenik-e az a bizonyos ellenanyag. Jelenleg a fiúcskán egyre több a bőrfelszíni elváltozás, már a nyakán és a kis felsőtestén is vannak nyomok, azokat is kenni kell. Ennek lehet oka az, hogy esetleg nem kapja meg a kellő fényvédelmet? Köszönöm ismételt segítő válaszát. Üdvözlettel. M. Kinga

        WEBBeteg szakértő válasza a fényvédelem témában

        Kedves Kinga!


        A fényvédelem a direkt napfénytől való védelmet jelenti, ami minden szteroidkezelés mellett javasolt. Mehet szabadba, de a kezelt bőrfelületet közvetlenül ne süsse a nap.
        Azt, hogy a fény vagy az alapbetegség miatt jelentkeznek új elváltozások, innen nehéz megmondani, de a kezelőorvos a látott kép alapján valószínűleg meg tudja tenni. Én inkább az alapbetegségre fognám, mint a fényvédelem hibájára.

        Tisztelettel:  Dr. Gócs Viktor


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-13 08:54:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 19:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés