Dermatomyositis

Üdvözlöm! Kedves Doktornő Először is el mondanám, hogy nagyon sokat ültem számítógép előtt, nem tudom, hogy ez mennyire van hatással tüneteimre. Kb.6 éve barna kis foltok jelentek meg a bokámon.El mentem bőrgyógyászhoz. Tudatta velem hogy keringési zavarról van szó és gumi harisnyát írt fel, amit hol hordtam hol nem. A foltok nem szaporodtak sőt halványultak. Tavaly novemberben volt az első tünetem ami nyugtalanságra adott okot. A vádlim, egy bizonyos ponton begörcsölt, kékes folt jelent meg a begörcsölt helyen ami pár nap múlva felszívódott. Majd tartós enyhe ízületi fájdalmat észleltem a karom hajlatában ami emeléskor erősödött. Nem érzek izomgyengeséget csak néha, nem túl erős, égő, görcsös fájdalmat érzek a vádlimban, ritkán a combomban.Főleg ha befeszítem.Ritkán kis piros bőrpír is megjelenik a vádlimon. El mentem belgyógyászhoz, aki dermatomyosisre gyanakszik. Labor eredmény: Kreatin-kináz- 179 U/L, Köztes sejtek 10.1%. E két eltérésen kívül minden rendben, az LDH is tartományon belül van 316 U/L. CK-MB- 7.0 U/L.Tovább küldtek speciális labor vizsgálatra, VK4, ANA, ENA (J01) aminek leletével még nem rendelkezem. Sajnos én nagyon stresszes, aggódó természetű ember vagyok ugyanis gyermek koromban át estem egy Limpho Hotchkinon amiből sikeren kigyógyultam. Azt olvastam hogy a dermatomyosisban szenvedők mérsékelten hajlamosak a daganatos betegségekre vagy daganatos betegség társulása is lehet. Ez aztán rendesen padlóra küldött.Félek nagyon, hogy nem lesz időm felnevelni gyermekeimet. Szeretném megkérdezni, hogy a stressz okozhat e hasonló tüneteket és mennyire van okom az aggodalomra? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza fájdalom, bőrjelenségek témában

Tisztelt Kérdező! A szorongásos betegség sokféle tünetet tud produkálni, de a leírt tüneteket nem gondolom, hogy ez okozná. A vizsgálatok tisztázni fogják, hogy van-e a tünetek hátterében autoimmun folyamat. Üdvözlettel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. július 01., 18:07; Megválaszolva: 2015. július 03., 19:53
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Autóimmun beteg covid vakcina
Cronh beteg vagyok, ajánlja-e...
oltási tanács kérése COVID-dal...
Gyógyító vizualizáció...
Hasi fájdalom gyengeség fejfájás