reumatoid arthritis

Kedves Puskás Réka Köszönöm válaszát, ma vettek újra labort immunnal együtt, de egy áprilisi leletemben az R0-52 +++ pozitív volt de semmi de semmi más minden negatív ezen kívül. Gondolom ha valami rosszul sülne el és vmi deformitas alakulna ki a kezemben gondolom műthető stb A kezem zsibbad picit fáj de a másik ujjamrol 2 nap alatt lement a duzzanat. Utolsó kérdésem ez az immunelteres vajon mire utalhat? Illetve szeptember végén kell visszamennem addig van e valami teendőm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza reumatoid artritisz témában

Kedves Kérdező!

A Ro pozitivitás általában önmagában nem vetít előre súlyos ízületi deformitásokat. Diagnózist nem szeretnék mondani, de szerintem bizakodásra ad okot. Szeptemberig nincs különös teendője, de az állapota még változékony lehet. Az mindenesetre jó jel, hogy hamar csökkentek a duzzanatok. A deformitások kialakulását ma már megfelelő kezeléssel meg lehet előzni.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2014. július 28., 19:16; Megválaszolva: 2014. augusztus 03., 20:50
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Biológiai terápia
Üdvözlöm! 2015 március óta küzdök a betegségemmel (RA) . A gond annyi lenne, hogy most vették el a medrolt, de a bázisterápiás szert folytatnom...
Immungyengítő szedése mellett...
Tisztelt Dr Nő/ Úr! Rheumatoid arthritisem van, amelyre a legkisebb hatóanyagú metoject injekciót és heti 3 szem folsavat szedek. Az értékeim...
Immunológus
25 éve vagyok RA beteg! Minden gyógyszeren ami a betegségemhez szükséges túl vagyok! Jelenleg biológiai terápiába részesülök (ENBREL) azóta...
reumatoid artitisz
Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy az artitisz kezeléséhez feltétlenül kell e a szteroid? Nekem volt candida fertőzésem és 3 évig...