antitest pozitivitás

Tisztelt Dr. Szántó Antónia! Többszöri vetélés után végzett immunológiai vizsgálaton kiderült, hogy spermium elleni antitest pozitivitásom van. Még nem szültem, 3 terhességem volt, ebből 2 vetéléssel végződött és egy méhen kívüli terhességgel. A terhességeim spontán, tervezett hónapban azonnal összejöttek. Kivizsgálások befejeződtek, semmi más okot nem találtak a spermium elleni antitest pozitivitás mellett. A teherbeeséssel nincs gondom, csak azzal, hogy megmaradjon a terhesség. Mivel nincs más ok, így szteroidot javasolnak. Ön mit javasol, hogy mikortól kezdjem el szedni, teherbeesés előtt vagy mikor kiderül a terhesség? Hány Mg-ot javasolna és meddig kellene szednem? Nagyon szépen köszönöm válaszát és segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szántó Antónia válasza immunológia témában

Kedves Kérdező,

Sajnos, a spermium elleni antitestek lehetnek az okai a vetéléseknek, még akkor is, ha a teherbe eséssel nincs gond. Megpróbálhatja még, hogy 16 mg Medrolt elkezd szedni az ovuláció előtt egy héttel, és két hét után 12 mg-ra csökkenti, őjabb két hét múlva pedig 8 mg-ot szed, de azt legalább a terhesség 12. hetéig, és utána csökkenti le 4-6 mg-ra. De sajnos, lehet, hogy még ez sem lesz elég, hanem lombik programot kell indítani, mert ilyenkor ez szokott lenni a végleges megoldás. Medrolt azonban ahhoz is kell szedni.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2012. június 28., 17:09; Megválaszolva: 2012. június 30., 17:18
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
autoimmun betegség?
Tiszteletem! 37 éves vagyok, gyermekkorom óta Raynaud-szindrómám van. 3 inszemináción és egy lombikon vagyok túl. A lombik hiperstimulációval...
lelet értékelése
Tisztelt Dr Úr! 12.hó 1-én debreceni immunológia lelete.Vélemény: Rajnaus panaszai, izületi panaszai miatt nem dif aut immunbetegség áll...
Immunológia kérdés, Magasabb CH50...
Tisztelt Doktor Úr/nő, sikertelen lombik programok miatt, immunológia vizsgálatokat kértem. Szinte tökéletes lett az eredmény, megnéztek nagyon sok...
Az immunszerológiai vizsgálatot meg...
T. Dr Úr/Nő Immunszerólógiai vizsgálatot végzetek nálam, csontfájdalmak, csontritkulás, felszívódási zavar, és egyéb tünetek miatt. Közben...
Autoimmun eredet?
Másfél éve a szívultrahang szerint folyadékgyülem van a szívburokban, aminek az orvosok nem találják az okát. A labor értékek határértéken...