• autoimmun betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kb 10 éve a férjem nyakán egy 5 cm átmérőjű rózsaszínes világos folt keletkezett. Bőrgyógyászhoz mentünk a dg.vitilligó, ami nem gyógyítható és mint utólag kiderítettem egy autoimmun betegség. (a folt azóta nagyobb lett)Kb.egy éve panaszkodik a férjem, hogy van, hogy alig bírja az ételt lenyelni, egyes esetekben szinte fullad. Ugyanakkor fátyolos, rekedtes a hangja, krákog és állandó száraz köhögése van.Voltunk gégésznél tavaly, (koponya CT-t is csináltak) az derült ki, hogy orrsövénye van. Tavaly decemberben úgy érezte, mintha gombóc lenne a torkában. Újból gégészet, a dg. reflux. 2-3 hete az álla alatt a bal oldalon egy kemény dudort vettünk észre.Gégészetre ment, ott azt mondták nyálköve van. Ezek a panaszok utalhatnak e valamilyen betegségre és ha igen hol tudjuk kivizsgáltatni? Egy hónapja volt laborvizsgálaton ott a háziorvos nem talált problémát, egy-két májenzim volt megcsillagozva.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a rekedtség témában

        Tisztelt Asszonyom! Férje sokrétű problémái közül néhány összefügghet. Ha keveset iszik, akkor előbb-utóbb nyálköve lehet. Ki is újulhat. Ha a gégész nem lát tumort a rekedtség, nyaki duzzanat hátterében, akkor ne aggódjanak. Azonban a köhögést az orrlégzés gátoltsága (orrsövényferdülés) súlyosbíthatja, ha ez a vezető panasza, akkor a műtét javallott.


        Kérdés: 2012. április 12., 14:25; Megválaszolva: 2012. április 13., 12:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: