• meddig tart a medrol elvonási tünete?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnak(67éves) autoimmun betegsége van, a veséje volt begyulladva.12 éve beteg, 2000-ben írták föl a medrolt, kezdetben 64 egységet, amit az évek folyamán fokozatosan csökkentettek, 4 éve már csak 4 egységet szedett másnaponta. Január 10-én elvették tőle a medrolt, de azóta súlyos elvonási tünetei vannak: rendkívüli gyengeség, fáradékonyság, étvágytalanság, hasmenés, köhögés, izomfájdalom.Kérdésem: Mik az elvonási tünetei a medrolnak és legfőképpen meddi tarthat még ez a rendkívüli gyengeség? Mikorra ürülhet ki a szervezetéből a gyógyszer? Mikorra várható szervezetének a megerősödése? Más egyéb gyógyszereket is szed, de elsősorban erre lennék kíváncsi. Várom mielőbbi válaszát! Köszönöm.

        Dr. Szántó Antónia válasza a autoimmun betegség témában

        Kedves Hölgyem, ilyen kicsi Medrol adag után valószínűtlen, hogy ilyen súlyos megvonási tünetek jelentkeznének. Ha biztosan nincs más ok a háttérben, akkor annyit meg lehet próbálni, hogy egy hónapig szed másodnaponta 2 mg-ot (fél tabletta), és utána hagyja el, de szerintem nem ez okozza a tüneteket. Üdvözlettel,


        Dr. Szántó Antónia, immunológus
        belgyógyász-immunológus Itt kérdezhet

        Dr. Szántó Antónia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 26., 14:43; Megválaszolva: 2012. január 27., 13:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: