Asztma?

Tisztelt Dr.Nő/Dr.úr! Páromhoz kb. 2 hónapja mentőt kellett hívni, mivel légzési nehézsége keletkezett, majdnem megfulladt. A kiérkező orvos elöször infarktusra gondolt, de mire beszállították a kórházba, már felmerült a tüdőembólia lehetősége is. Egész éjjel az intenzíven ápolták és vizsgálták. Reggelre az infarktus lehetőségét kizárták, maradt a t.embólia. Mivel Meforált szedett, ezért nem tudták elvégezni nála a CT vizsgálatot. Másnap mire mentem be hozzá, már az kezelőorvos nem beszélt az embóliáról, szerinte a férjemnek asztmás rohama volt. Igaz évek óta allergiás tünetei voltak, melyeket vény nélkül kapható (Cetirizinnel) kezelt, de ilyen befulladása, nehézlégzése még soha nem volt. Igaz, október táján még mindig úgy érezte, hogy az allergiája miatt lerakódása van a légcsövében, 2 doboz Mucopront kapszulát szedett be. Kérdésem az lenne, belenyugodhatok-e abba, hogy nem embóliája (vizsgálat nem történt meg) volt, hanem asztma? Okozhatta-e esetleg a Mucopront gyógyszer a fulladását? Ön szerint tegyünk-e lépéseket az embólia kizárása érdekében, vagy fogadjuk el, hogy valóban asztmás rohama volt.? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza asztma témában

Kedves Kérdező!

Pulmonológiai kivizsgálás indokolt akár asztma lesz a leírt diagnózis, akár nem. Ha asztmáról van szó, akkor annak a diagnózisa is légzésfunkciós vizsgálattal tisztázható, követni, kezelni kell, ha nem asztma, akkor pedig a pontos diagnózis felderítése céljából kell a vizsgálat.

Kérdés: 2011. január 07., 14:13; Megválaszolva: 2011. január 10., 08:55
Kérdések és válaszok: Asztma
Emfizéma panaszok
Richárd vagyok 25 éves 175 cm és 82 kg. Az utóbbi egy évben fogytam 15 kg-mot (lelki okokból is mert meghalt a nagymamám) illetve nagyon igyekszem...
Általanos k
Spirometria eredmény
Asztma lenne!?
Jó napot! Régóta fennálló nehézlégzésem van, amit a meglévő pánikbetegsegnek tudtam be eddig. Viszont egyre inkább nehezen kapok levegőt ami...
Van e asztmám