• Jár nekünk az emelt szintű családipótlék?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Úr/Nő.Kisfiam 2004-ben 29.hétre született 1480 gramm súllyal, 4/7 apgar értékkel, anyai Hellp-syndroma miatt.2 napig volt lélegeztetőgépen, utána oxigéntámogatáson.Respiratios distress syndromája is volt amikor megszületett, több súlyos kórházi fertőzésen is átesett a két hónap alatt amit inkubátorban töltött. Már születése óta gyakorta visszatérő felsőlégúti huruttal küzdöttünk, IgA szintje is nagyon alacsony volt.Ezért immunológushoz irányítottak.4 és fél évesen kezdte az óvodát, de a 4 hónap alatt amig közösségben volt egyfolytában hurutos betegsége volt, vírus és baktérium fertőzésekkel, állandó fulladási és köhögösi rohamokkal.Egyfolytában antibiotikumokat kellett szednie, lefogyott.Elvittük újra immunológushoz, aki alaposan kivizsgálta, és javasolta, hogy megkésett immunológiai érés miatt vegyem ki az óvodából. A diagnózis:J4590 Asthma, k.m.n., és J3040 Allergiás rhinitis, k.m.n.Gyógyszerei Ventolin evohaler, Singulair mini rágótabletta, Avamys orrspray.(ezek a gyógyszerek 2008 novembere óta vannak).Orrlégzése gátolt, de a fül-orr gégészeten semmilyen elváltozást nem láttak.Panaszaink tulajdonképpen akkor vannak, ha valami fertőzést kap el, ezért csak ősztől kezdi majd meg az óvodában a nagycsoportot, jelenleg itthon van velem.Áprilisban lesz 6 éves.Kérdésem az lenne, hogy ha most megyünk márciusban az aszthma miatt kontrollra, kérhetem-e az emelt családi pótlékot, és ha igen, akkor hány éves korig jár aszthmás gyermek után, és milyen szedett gyógyszerekre? Mert azt hallottam, az sem mindegy milyen gyógyszert szed a gyermek az emelt családira való jogosultságnál.Ön szerint jogosult lenne rá a gyermekem? Köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a asthma, asztma témában

        Kedves Kérdező!

        Úgy gondolom, hogy jár Önöknek az emelt összegű családi pótlék, de mivel a rendeletek állandóan változnak, sajnos hónapról hónapra, mindenképpen beszéljen a kicsijét ellátó gyermekpulmonológussal. Nem tudom közgyógyellátásuk van e, de úgy gondolom az is jár mindenképpen.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-21 17:27:48; Megválaszolva: 2010. február 21., 17:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Drnő! 2010 óta gondozott beteg vagyok.Először seredite spray használtam, de sajnos a szervezetem nem tolerálta a sprayt( magas szemnyomás, magas cukor, magas vérnyomás, romló labor értékek miatt). Jelenleg Atimos spray, Montelokast teva...