• Sípoló légzés-nehézlégzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő !

        A hétvégén egy túrán lettem rosszul: nehezen vettem a levegőt,mintha nem jutott volna el a tüdőmbe a levegő,a végén sípolva kapkodtam a levegőt,ami kb5-10 perc pihenő után elmúlt,sajnos többször előfordult a túra alatt .Azóta is fáj időnként a mellkasom,néha  nehezen veszem a levegőt.Voltam fül-orr gégészeten,mellkasröntgenen ezek negatívak.Az orvos további vizsgálatra nem küldött,azt mondta nem szükséges(lehetőleg ne menjek túrázni).Viszont én aggódom,soha nem fulladtam így.Hová tudok fordulni,milyen orvost célszerű felkeresni ezekkel a tünetekkel?Nem szeretnék a túrázásról és a mozgásról lemondani,de nem szeretnék még egyszer így fuldokolni.Nem tudok arról,hogy asztmám lenne.

        WEBBeteg szakértő válasza a nehézlégzés témában

        Tisztelt Kérdező!


        Van olyan, hogy terhelés indukálta, vagy kiváltotta asztma. De lehet csak egy múló megfázás, vagy szívprobléma? Nyugalmi légzésfunkciós vizsgálatot kell végeztetni és, ha ez negatív akkor terhelés után ( 6 perces 2 kW/testsúlykg terheléssel biciklizni) és utána ismételten megmérni a légzésfunkciót. Ugyan ezt kéne terheléses EKG formájában megcsinálni. Ha tisztázta akkor mindekettőre van megfelelő kezelés és nem kell lemondani a túrázásról.

        Tisztelettel:  Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-18 10:36:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 08:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: