Felnőttkori mandulaműtét

Tisztelt Doktornő! Fiam 21 éves. 4-5 éve nagyon gyakran ismétlődő gennyes madulagyulladás keseríti meg az életét. 2-3 havonta jelentkezik (néha gyakrabban) , magas lázzal jár. Többnyire antibiotikumot kap a háziorvostól. Utóbbi időben gyakran foglalkoztatja a mandulaműtét gondolata, mivel már a mindennapjait is befolyásolja (egyetemi vizsgák) . Mivel asztmás, nem vagyunk biztosak benne, hogy jót tennénk, ha eltávolíttatná a manduláját. Később nem súlyosbodna az asztmája? A mandulagyulladások idején ez is rosszabb szokott lenni, gyakrabban fullad ilyenkor. Kérem, adjon tanácsot!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza gyakori mandulagyulladás témában

Kedves Kérdező!

Mivel a gyakori gyulladt mandula gócként viselkedik a szervezetben, annak minden negatív következményével, indokolt lehet az eltávolítása. Ebben a kérdésben Fül-orr gégész tanácsát mindenképpen kérje ki. Kétségtelen, hogy a mandula mint nyirokszerv fontos szerepet játszik a kórokozók elleni védelemben, de fia esetében sok problémát okoz meglétük. Érdemes lenne viszont utánajárni, miért ilyen gyakoriak fiánál a légúti fertőzések!

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. január 31., 21:53; Megválaszolva: 2015. február 01., 13:23
Kérdések és válaszok: Asztma
Emfizéma panaszok
Richárd vagyok 25 éves 175 cm és 82 kg. Az utóbbi egy évben fogytam 15 kg-mot (lelki okokból is mert meghalt a nagymamám) illetve nagyon igyekszem...
Általanos k
Spirometria eredmény
Asztma lenne!?
Jó napot! Régóta fennálló nehézlégzésem van, amit a meglévő pánikbetegsegnek tudtam be eddig. Viszont egyre inkább nehezen kapok levegőt ami...
Van e asztmám