Mit tegyek köhögés esetén?

62 éves vagyok és kb. 6-7 éve makacs köhögésem volt, közben kiderült, hogy reflux betegségem, magas vérnyomásom és pajzsmirigy göböm is van. Szedek gyógyszereket, a köhögés csökkent, de sokat krákogok, fáj a mellkasom, fulladok és fekvéskor hallom, hogy sípol a mellkasom. Voltam már tüdő szakorvosnál, de utoljára még diagnózist sem írt. További kivizsgálást kérjek?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a köhögés témában

Köhögésének hátterében valóban reflux betegség is állhat, ez a savlekötő kezelésre mérséklődik. Köhögését még ACE gátló vérnyomáscsökkentő is okozhatja, ezt ki kéne hagyni a kezelésből, vagy más szerrel pótolni.

Ha lefekvéskor sípol a mellkasa, akkor vagy asztmás vagy COPD-s, vagy a pajzsmirigyének egyik lebenye nyomhatja a hörgőjét. További kivizsgálásként egy nyaki ultrahang vizsgálat és egy légzésfunkciós elég lenne, valamint a vérnyomáscsökkentő gyógyszer tisztázása.

Tisztelettel: Dr. Brugós László pulmonológus-allergológus

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2008. július 21., 13:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 12:10
Kérdések és válaszok: Asztma
Asztma lenne!?
Van e asztmám
Lehet e bajom?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kérdésem az lenne hogy bölcsesség fog fájdalma miatt (éppen töri át az inyt ) rettentően faj a az inyem.. Erre először...
Mellékhatás vagy fóbia
Tisztelt Doktor Nő! Allergiás asztmám okán, 2018 januárja óta részesülök kezelésben. Az Alvesco nevű belélegzőszer lett első körben a...
Hisztamin intolerancia
Kedves Doktornő/úr! 3 éve kezelnek asztmával, krónikus orrnyálkahártya gyulladással! Pár hónapja refluxom is lett.3 hete pedig szorongásos...